CHP Sözcüsü Öztrak, Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin basın toplantısı düzenledi:

TAKİP ET

"An itibarıyla 23 belediyemiz tarafından 181 araç ve 854 personel deprem bölgesine gönderilmiştir. Gönderilen araçlar arasında 45 arama ve kurtarma aracı, 8 mobil mutfak ve gıda tırı, 132 iş makinası, 2 itfaiye ve 2 ambulans aracı bulunmaktadır"

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, an itibarıyla CHP'li 23 belediye tarafından 181 araç ve 854 personelin deprem bölgesine gönderildiğini belirterek, "Gönderilen araçlar arasında 45 arama ve kurtarma aracı, 8 mobil mutfak ve gıda tırı, 132 iş makinası, 2 itfaiye ve 2 ambulans aracı bulunmaktadır." dedi.

Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sabaha karşı merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan yıkıcı etkisi yüksek bir deprem yaşandığını hatırlattı.

Depremde can kayıplarının olduğunu, çok sayıda binanın yıkıldığını belirten Öztrak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sabahın erken saatlerinden itibaren bölgedeki gelişmeleri, CHP'li büyükşehir belediye başkanları ve milletvekilleri aracılığıyla takip etmeye başladığını aktaran Öztrak, "Sabahın erken saatlerinde Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Kilis, Elazığ ve Adıyaman valilerimizle telefonda görüştü. Adana, Diyarbakır, Hatay, Kilis, Elazığ, Şanlıurfa, Malatya belediye başkanlarını aradı, üzüntülerini paylaştı. Bölge milletvekilleriyle görüşmeleri de halen sürüyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun sabahın erken saatlerinde parti genel merkezinde Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) topladığını ifade eden Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun depremin yaralarını sarmak için partinin yapacağı çalışmaları başlattığını söyledi.

- "İhtiyaç duyulan yardım malzemeleri hakkında tüm örgütlerimize ihtiyaç listeleri gönderildi"

Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun öncelikle depremden etkilenen bölgelerde yürütülecek yardım çalışmalarını koordine etmek üzere MYK üyelerini görevlendirdiğini belirterek, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un Kahramanmaraş, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın Malatya, Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol'un Elazığ, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın Adana, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın Gaziantep, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Şanlıurfa, Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in Adıyaman, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi'nin Osmaniye ve Kilis, Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel'in Hatay ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın Diyarbakır'da görevlendirildiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun tüm milletvekillerinin deprem bölgesine intikal etmeleri talimatını verdiğini dile getiren Öztrak, şöyle devam etti:

"Genel başkan yardımcılarımız milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, tüm örgütümüzle beraber yürütülecek yardım çalışmalarını AFAD'la koordinasyon içinde gerçekleştirecekler. Bu kapsamda yine Genel Başkan'ımızın talimatıyla, bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri hakkında tüm örgütlerimize ihtiyaç listeleri gönderildi. Örgüt başkanlarımıza yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için AFAD yetkilileri ve valiliklerle irtibat halinde olması talimatı da verildi. Yine depremden etkilenen bölgelerdeki yurttaşlarımızın genel merkezimize iletecekleri talepleri AFAD ile paylaşmak üzere Afet Koordinasyon Merkezi kurduk. CHP Afet Koordinasyon Merkezimizin iletişim hattı 0312 207 40 65'tir."

- "Üzüntümüz çok büyük. Ama gün dayanışma günüdür"

Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun koordinasyonunda tüm belediye başkanlarının deprem bölgesine yardım için teyakkuz halinde olduğunu belirterek, "Bu kapsamda an itibarıyla 23 belediyemiz tarafından 181 araç ve 854 personel deprem bölgesine gönderilmiştir. Gönderilen araçlar arasında 45 arama ve kurtarma aracı, 8 mobil mutfak ve gıda tırı, 132 iş makinası, 2 itfaiye ve 2 ambulans aracı bulunmaktadır." diye konuştu.

Yine belediyelerin bölgeye gıda, ısınma, kıyafet, jeneratör, çadır, aydınlatma ürünleri gibi yardımları ulaştırmaya başladığına işaret eden Öztrak, ayrıca belediyelerin afetzedelere barınma imkanı sunmak üzere de çalıştığını dile getirdi.

Öztrak, "Üzüntümüz çok büyük. Ama gün dayanışma günüdür. Gün acıyı paylaşma günüdür. Bir olma, beraber olma günüdür. Milletimiz daha önce de böyle büyük acıların üstesinden bir ve beraber olarak geldi. Bu felaketi de hep birlikte göğüsleyeceğiz. Allah milletimizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)