CHP kriz... "Sen istifasını al, sen almazsan ben alırım"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 29 Ocak tarihli MYK toplantısında Teşkilat Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ya dönüp 'Sen istifasını al, sen almazsan ben alırım' dediği söyleniyor.

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 29 Ocak tarihli MYK toplantısında Teşkilat Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya dönüp “Sen istifasını al, sen almazsan ben alırım” dediği söyleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu kastettiğini anlamışsınızdır. CHP Lideri’nin bu denli kızmasına neden olan olayın sadece Canan Kaftancıoğlu’nun istifa edip sonra kararını geri alması değil, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Başkanı’nın istifasını sosyal medyadan öğrenmesi olduğu söyleniyor.

Canan Kaftancıoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun yanında önemli bir kredisi vardı. İstanbul İl Başkanlığı seçiminde Cemal Canpolat’a karşı Canan Kaftancıoğlu’na destek vermişti. İstanbul adaylarının belirlenme sürecinde Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu ile birkaç kez görüşmüştü. Ankara ve İzmir il başkanları ile listeler üzerine birkaç kez görüştüğü vaki değil. Hatta son görüşmede Kaftancıoğlu “yüksek refleks” göstermesine rağmen olgunlukla karşılamıştı. CHP Lideri, Oğuz Kaan Salıcı’ya “İstifasını al” talimatını verecek noktaya geldiyse belli ki çok kızmış olmalı.

Ama bu durumu sadece kızgınlıkla izah etmek mümkün değil. İstanbul İl Başkanı’nın sosyal medya üzerinden istifasını açıklayıp ardından istifasını geri alması Kılıçdaroğlu’nun tepkisine neden olmuş. Seçimlere gidilirken yaşanan bu durumu, “ciddiyetsizlik” olarak değerlendirmiş. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “İstanbul İl Başkanı’nın istifa şımarıklığı, CHP’de büyük tahribata yol açtı. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu şımarıklığa rağmen görevine devam edemez. Eğer devam ederse bu kez başka istifalar olur” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun partideki tepkiyi görerek Canan Kaftancıoğlu’nun istifasını istediği söyleniyor. Kaftancıoğlu, Salıcı’nın istifa talebini kendisine iletmesi üzerine olumlu karşılık veriyor. İstifa edeceğini söylüyor. Ama bu arada bir telefon görüşmesi yapıyor. Kanaati değişiyor. 15 dakika sonra istifa etmeyeceğini bildiriyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ