CHP'den Trump'ın Erdoğan'a gönderdiği mektuba tepki

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "PKK/YPG ile müzakere et" diye yazdığı skandal mektuba CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan, "Bu müsvedde sahibine derhal iade edilmelidir" tepkisi geldi.

Reklam
Reklam

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 9 Ekim 2019 tarihinde skandal bir mektup yazdığı ortaya çıktı. Trump, mektubunda Erdoğan'ın PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD-YPG'nin silahlı birliklerinin başındaki terörist Ferhat Abdi Şahin ile müzakere etmesini istiyor.

Mektubun ortaya çıkmasıyla da diplomatik kaynaklar yazılanları ciddiye alınmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın gönderdiği mektubu reddederek çöpe attı. Ayrıca mektuba en güzel cevabın Barış Pınarı Harekatı'yla verildiği aktarıldı." denildi. Bu bilgi paylaşımı sonrası da Trump'ın skandal mektubuna bir tepki de CHP'den geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan, "Bu müsvedde sahibine derhal iade edilmelidir" tepkisi geldi.

"HAK ETTİĞİ YANIT VERİLMELİ" ÇIKIŞI
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Faik Öztrak,"Hak ettiği yanıt verilmediği müddetçe küstahlık artacaktır." ifadelerini de kullandı. Öztrak'ın açıklamasının satır başları:
"Bu görevi verenler Erdoğan'a pazarlık masasına otur demektedirler. Bir de ABD Başkanı'nın yazdığı paçavranın yer aldığı görülmektedir. ABD Başkanı Trump'ın Suriye'deki teröristlerle mektup arkadaşlığı yaptığı görülmektedir. Umarım, Erdoğan bu paçavrayı okumamıştır. Müttefiklik hukukuna sığmamaktadır. Hak ettiği yanıt verilmediği müddetçe küstahlık artacaktır.

Erdoğan'ın küstahlığı görmeyip tevile yeltenmesi ağırımıza gitmektedir. Rezalate Barış Pınarı Harekatı ile cevap verdik demektedir. 9 Ekim 16'da başlamıştır. ABD'de saat 09.00'dur. Mesai yeni başlamıştır. Kağıt parçası harekat başladıktan sonra gönderilmiştir. Buna daha henüz gerekli cevap verilmemiştir. Bu müsvedde sahibine derhal iade edilmelidir."