CHP'de kafalar karışık.. Kılıçdaroğlu'nun 'Biliyorum' dediği olayda bu sefer gazeteciye sert tepki gösterdiler

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Külliye" iddiasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Talat Atilla, senaryosunun sarayda yazıldığı belli olan bu kumpasın bir unsurudur" dedi.

Reklam
Reklam

CHP, Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu. 'Saray'daki CHP'li' tartışmasına değinen Öztrak "Senaryosunun sarayda yazıldığı belli olan bu kumpas CHP'ye karşı tezgahlanmıştır." dedi.

"TALAT ATİLLA KUMPASIN BİR UNSURU"
Öte yandan Faik Öztrak, Talat Atilla'nın da bu kumpasın bir unsuru olduğuna dair açıklamada bulundu. Öztrak; Muharrem İnce'nin "Partim bana sahip çıkmıyor" sözlerine ilişkin ise "Hiçbir arkadaşımızın bir savunmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz." diye yanıt verdi. Öztrak'ın açıklamasından satırbaşları;

"BİZ BU KUMPASI PARTİ İÇİNDE BOZMAYA KARARLIYIZ"
"Bu kumpas kimin değirmenine su taşımaktadır Kim CHP'ni karışmasını istediyse bu kumpas onun değirmenine su taşımıştır. Kim ülkenin gündemi karartılsın istediyse bu kumpas onların değirmenine su taşımıştır. Artık bu dakikadan sonra herkes çok dikkatli olmalı kimse kendine siyasi rant devşirmeye kalkmamalıdır."

"Vatandaşlarımız saray iktidarına sarı kartını göstermiştir. İkinci sarı kartla oy7un dışında kalmaları artık an meselesidir. Türkiye'nin yarınında saray havuzu olmayacaktır. Demokrasi isteyenlerin sandıkta gerçekleştirdikleri iktidar vardır yarında. Saray hangi kumpasları kurarsa kursun türkiy2e'nin önündeki yol bellidir."

Soru-Cevap
(Muharrem İnce'nin açıklamalarına) "Muharrem İnce ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin üzerinden üç gün dahi geçmedi. Biz bu konuda hiçbir arkadaşımızla ilgili bir açıklama yapmadık. Böyle bir savunmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Dolayısıyla zaten bu üç günün iki gününde belediyelerle ilgili yapılan seminerdeydik. Bugün de gerekli açıklamayı yapıyoruz."

(Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu yan yana fotoğraf söz konusu olur mu?) Açıklamamın içinde hepsi var. Bu konular MYK'da gündem gelmedi.

(Muharrem İnce'nin Tekne tatili ifadelerine) "Bu konuda zan altında kalan arkadaşlar bu konuyla ilgili gerekli cevapları veriyorlar. Birileri çıkıp çete ile ilgili gerekenleri ben konuşmamda söylediğimi düşünüyorum."

(Kuvay-i milliye ruhunu bulacaklar demek ne demek?) "CHP içinde çete olmaz dedik."

(Ömer Çelik'in özür talebi) "Ortada bizim bir iddiamız var. CHP olarak sürece baktığımız zaman bunun dört başı mamur tezgâhlanmış bir komplo olduğu ortada ne diye özür dileyecek mişiz! Bu komployu yapanlar bizden özür dilesin."

(Muharrem ince ile bir disiplin süreci başlayacak mı?) "Bu haberi yayan bu kumpasın bir unsuru. Dolayısıyla ne olacak ne bitecek biz de bu kumpas çerçevesinde neler oluyor bunu takip ediyoruz.Disiplin sürecinin başlatılıp başlatılmayacağı bugünkü MYK'nın gündemi değildi."