Cenaze araçları tek tek çıktı! 'Her yerde ölüler vardı'

TAKİP ET

Ortaokula düzenlenen silahlı saldırı dünyayı şoke etti.

Reklam
Reklam

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletindeki Suzano kentinde bir ortaokula silahlı saldırı düzenlendi. Profesör Raul Brasil Koleji'ne iki kişi tarafından gerçekleştirilen saldırı sebebiyle 6'sı çocuk en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Öğrencilerin öğle arasında yemeklerini yerken gerçekleştirilen saldırı sebebiyle 17'si öğrenci en az 23 kişinin kurşunlandığı aktarıldı. Yaralı olan öğrencilerin sağlık durumuna ilişkin bilgilendirme henüz yapılmadı.

Saldırganların kimliklerinin 25 yaşındaki Luiz Henrique de Castro ve 17 yaşındaki Guilherme Taucci Monteiro olduğu tespit edildi. Olayın ardından saldırganların profillerini inceleyen yetkililer, Monteiro'nun elinde silah ve yüzünde maske bulunduğu otuz kadar fotoğraf çektiği bilgisine ulaştı. Kamera kayıtlarında da iki saldırganın olay yerine beyaz renkli bir otomobil ile geldiği ve ardından okulun bahçesine girerek saldırıyı gerçekleştirdikleri görülüyor. Saldırganlar korkunç katliamın ardından kendilerini vurarak intihar ettiler.

Daha önce böyle bir vaka ile karşılaşmadıklarını söyleyen Sao Paulo Emniyet Müdürü Marcelo Salles, yaşanan olayı kelimelerle anlatılamayacak kadar korkunç bir suç olarak niteledi. Saldırganların silahın yanı sıra yanlarında molotof kekteyli, bıçak ve ufak bir balta da bulundurdukları aktarıldı. Korkunç saldırının ardından okullarda derslere geçici bir süre için ara verildi ve bölge polis kordonu ile çevrildi. Saldırının gerçekleştiği okulda yaşları 11 ila 15 arasında değişen 1000 kadar öğrencinin eğitim gördüğü ifade edildi.

Okulda eğitim gören 15 yaşındaki Globo adlı öğrenci, "Yerde çok sayıda ölü insan vardı. Silahla saldırdılar fakat ne olduğunu anlamadım" dedi. "Bir arkadaşım sırtından bıçaklandı, diğeri ise vuruldu" diyen Globo "Bir arkadaşımla beraber evime kaçtım ve bir başka arkadaşımı da alabilmek için geri geldim" diyerek o anlarda yaşadığı paniği kelimelere döktü. Saldırı haberini alan veliler, çocuklarının durumunu öğrenmek için okula koştu. Çok sayıda veli endişeyle ile çocuklarının hayatta olup olmadığını merakla bekledi. Çocuklarının ölüm haberini alan veliler gözyaşlarını tutamadı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 2011 yılında bir öğrenci, okuldaki onlarca öğrenciyi kurşunlamış ve birçoğunun ölmesine ve yaralanmasına sebep olmuştu. 2017 yılında 64 bin cinayet vakasının bildirildiği Brezilya 100 binde 31 oranla dünyanın en çok şiddet işlenen ülkelerinden biri olarak biliniyor.

Fotoğraflar: AP/AFP/Getty Images/Reuters/Sao Paulo polisi