Çavuşoğlu'ndan 'Güvenli Bölge' açıklaması

TAKİP ET

ABD ile güvenli bölge mutabakatı hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD ile mutabakatın bir başlangıç olduğunu söyledik, henüz detaylandırılması gereken birçok konu var" dedi.

Reklam
Reklam

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela Tunis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD ile güvenli bölge mutabakatı, Rusya'dan S-400 hava savunma sisteminin alınması ve Washington'un Türkiye'yi F-35 programından çıkarmak için attığı adımlar hakkında konuştu.

Çavuşoğlu, ABD ile güvenli bölge mutabakatı için "ABD ile mutabakatın bir başlangıç olduğunu söyledik, henüz detaylandırılması gereken birçok konu var. Trump'ın 20 mil sözü var. Bölgeden terör örgütü YPG'nin çıkartılması gerekiyor. Söylediğimiz ABD'nin bir oyalama taktiğinin geçerli olmayacağı. Maalesef Münbiç'te böyle bir oyalamaya gittiler, sözlerini tutmadılar" dedi.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alma kararının ardından, Washington'un attığı adımlar hakkında da "F-35 ile ilgili Türkiye'nin resmi olarak programdan çıkarılması söz konusu değildir" ifadesini kullandı.