Çanakkale 15 Temmuz'da tek yürek oldu

Çanakkale 15 Temmuz'da tek yürek oldu, başlıklı haberin detayında; Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Mehter marşlarıyla coşan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla tek yürek oldu.

Çanakkale İskele Meydanı’nda sosyal mesafe kurallarına uyularak saat 20.00’da başlayan etkinlikler Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Mehterhan takımının hem söyleyip hem de çaldığı marşlar, alanı dolduran vatandaşları coşturdu. Ellerindeki Türk bayrakları ile tek yürek olan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı pür dikkat takip etti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ise, "5 yıl önce bu saatlerde çocukluğumuzdan, bebekliğimizden beri kutsallığına hiç laf söyletmediğimiz, 100 yıllardır varlığından gurur duyduğumuz ordumuzun içerisine sızmış olan bir grup terörist, aklını kıraya vermiş ne yaptığını bilmez olan bir grup vatan haininin bir çabasıyla Türkiye karanlık bir devire sokulmaya çalışmıştır. ’Çanakkale Geçilmez Destanı’nı tüm dünya bilmektedir. Bu çetenin mensupları, aklını kiraya vermiş bu insanlar bizi bir karanlığa sürüklemek istediler. Fakat hesaba katmadıkları bu millet iradesi, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle birleşince nasıl Çanakkale geçilmez olduysa, Türkiye’de geçilemez oldu” dedi.

Vali Aktaş’ın konuşmasının ardından şiirlerin okunması ve 15 Temmuz belgesel gösterimi ile etkinlik son buldu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.

"Çanakkale 15 Temmuz’da tek yürek oldu" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "15.07.2021" tarihinde "HABERDE İNSAN" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "HABERDE İNSAN" haberleri kategorisinde yer alan Çanakkale 15 Temmuz’da tek yürek oldu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.