BUÜ'lü akademisyenden küçükbaş hayvanlar için yeni aşı

TAKİP ET

BUÜ'lü akademisyenden küçükbaş hayvanlar için yeni aşı, başlıklı haberin detayında; Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ'ın özel sektör iş birliğiyle yürüttüğü aşı geliştirme çalışmaları neticesinde yeni bir ürün daha ortaya çıkarıldı.

Reklam
Reklam

Koyun çiçeği ve küçük ruminant vebası (PPR) hastalıklarından korunmak için ayrı ayrı uygulanan aşıların tek bir aşı olarak formüle edilmesine yönelik Ar-Ge çalışmaları tamamlandı. Elde edilen veriler ışığında bakanlık tarafından onaylanan kombine viral aşıya firma tarafından üretim ruhsatı alındı. GMP (iyi üretim uygulamaları) şartlarında üretilerek yurt dışı satışı da yapılan ürün ile aşı uygulamasında kolaylık sağlandığına işaret eden Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, lojistik ve aşılama maliyeti gibi alanlarda da önemli tasarruf imkânı elde edildiğini vurguladı. Yeşilbağ, ayrıca BUÜ Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı laboratuvarlarında aşı geliştirme, moleküler epidemiyoloji, aşı suşu elde etmeve antiviral ilâç faaliyeti konularında projeler yürütüldüğünü bilgisini de paylaştı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"BUÜ’lü akademisyenden küçükbaş hayvanlar için yeni aşı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "30.07.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan BUÜ’lü akademisyenden küçükbaş hayvanlar için yeni aşı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.