Bursa ve İstanbul'da hissedilen 4.7 büyüklüğündeki deprem korkuttu!

TAKİP ET

Bursa deprem korkuttu! 16.38 saatlerinde bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Bursa ve İstanbul'da hissedilen deprem vatandaşları tedirgin etti.

Reklam
Reklam

Bursa deprem korkuttu! 11 Ocak 2020  Cumartesi 16.38 saatlerinde bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Bursa ve İstanbul'da hissedilen deprem vatandaşları tedirgin etti.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 4.7 OLARAK AÇIKLANDI

Kandilli Rasathanesi Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.8, depremin derinliğini ise 16.2 km olarak açıkladı.

AFAD da merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı.

DEPREM BURSA, İSTANBUL VE MARMARA DENİZİ ÇEVRESİNDE HİSSEDİLDİ

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.7 büyüklüğünde, yerin 16 km derinliğinde ki deprem Marmara Bölgesinde denize kıyı illerde yooğun şekilde hissedildi. Bursa, İstanbul, Balıkesir, Yalova gibi bir çok ilde hissedilen deprem vatandaşları korkuttu!

İTÜ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz az önce meydana gelen depremle ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"Bu Marmara Denizi içinde hepimizin bildiği ana fayın, Kuzey Anadolu fayının üzerinde meydana gelen bir deprem. Geçenlerde de yine böyle bir deprem olmuş ve oldukça fazla bizi telaşlandırmıştı. Bu tür depremler önemli, dikkatle takip etmek gerekiyor. Biraz daha bilgilerin netleşmesi gerekiyor.

Büyük deprem beklediğimiz bir kolda, bu fayın deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan önemli. Ama bugün yarın deprem olacak gibi bir anlam da çıkarılmamalı. Şu anda olan depremin biraz daha zaman geçtikten sonra ne anlama geldikten sonra yeni bazı şeyler söylemek mümkün olacak"