Bursa Milletvekili Uludağ eteklerinin taş ocaklarına teslim edildiğini ileri sürdü - Bursa Haberleri

TAKİP ET

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 'tabiatı bozuk yasa' olarak bilinen kanunla Uludağ'ın tamamen kaybedileceğini ileri sürdü. Aydın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bir yıl içerisinde Uludağ'da kaç taş ocağına izin verildiğini sordu.

Reklam
Reklam

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşmelerinde söz alan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, kamuoyunda 'Tabiatı bozuk yasa' olarak tanımlanan düzenlemenin yasalaşması durumunda, milli parklar kanununun yürürlükten kaldırılacağını söyledi.

"ULUDAĞ'DA TAŞ OCAKLARI NEDENİYLE KAÇ HEKTAR ARAZİ YOK OLDU"
Korunan alanların zamanla yapılaşmaya açılacağını v e 5,5 milyon hektarlık alanı koruma kapsamının dışına çıkacağına dikkat çeken Aydın, "Bundan düşen en büyük payı yine seçim bölgem Türkiye'nin gözde doğa merkezi Uludağ da alacaktır. Üzgünüm ki; bu tasarıyla birlikte Uludağ'ı tamamen kaybedeceğiz. Diğer yandan 2017 yılı bütçesi görüşürken Uludağ'ın eteklerinin taş ocaklarına teslim edildiğini resimlerle göstermiştim. Acaba bir yıl içinde Uludağ eteklerinde kaç taş ocağı için izin verildi? Taş ocakları nedeniyle kaç hektar orman arazisinin kaybolduğunu bize açıklamasını dilerim" dedi.

Haberin devamı için tıklayınız...