Bursa için Alinur Aktaş'tan Koronavirüs ile ilgili açıklama

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan ve pek çok ülkeye bir iki hafta içinde bulaşan yeni tip koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemic (küresel salgın) olarak nitelendirilen COVID-19 salgınının bir çok ülkeye bulaştığını, ardından çok hızlı bir küresel yayılım gösterdiğini belirten Başkan Aktaş, diğer ülkelerin yaşadığı sorunlara rağmen Sağlık Bakanlığımızın zamanında aldığı sıkı tedbirler sayesinde ülke olarak bu süreçte büyük bir başarı gösterdiğimizi söyledi.

TOPLU ETKİNLİKLER BİR SÜRE İPTAL

Alinur Aktaş, “Bakanlıklarımızca alınan tedbirlerin yanında bizlerin de hem yerel yönetimler olarak hem de bireysel olarak üzerimize düşen önemli sorumlukları yerine getirmemiz gerekiyor. Yerel yönetimler olarak toplantı, eğitim, seminer gibi toplu faaliyetleri bir süreliğine iptal etmemiz gerekiyor. Yine yerel yönetimler olarak toplu ulaşım araçlarında ve vatandaşlarımızla temas halinde yürütülen tüm hizmetlerde düzenli aralıklarla dezenfekte hizmetinin sunulması gerekmektedir. Bireysel olarak hijyenimize dikkat etmeli, kalabalık ortamlardan uzak durmalı ve tokalaşma, sarılmadan kaçınmalıyız” diye konuştu.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA "14 GÜN KURALINA VURGU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan genelegeyi de hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu mücadeleyi tüm yönleri ile sürdürebilmemiz için kamu görevlilerin yurt dışı çıkışları durduruldu ve yurt dışında bulunan kamu görevlilerinin yurda dönüş tarihinden itibaren 14 gün tecrit uygulamasına dikkat etmeliyiz. Koronavirüsden korunmak için gerekli tedbirleri almak, soğukkanlı olmak ve resmî makamların açıklamalarına itibar etmek gerekiyor” dedi.

KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKEN VE TEDBİRLERİ

Koronavirüs hakkında önemle bilinmesi gerekenler ve alınacak olan tedbirler için görseldeki bilgiler paylaşımıştır.