Bursa fasulyesi dünya mutfağında - Bursa Haberleri

TAKİP ET

Bursa fasulyesi dünya mutfağında, başlıklı haberin detayında; Son teknoloji kullanılarak yapılan fasulye hasadını 150 işçi 1 günde yaparken, makine ile bu süre 1 saatte gerçekleşiyor.

Reklam
Reklam

Fasulyesi ile meşhur Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Çeltikçi köyünde makine ile hasadı yapılan fasulyeler dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Fasulye hasadında konuşan S.S. Yenişehir Çeltikçi Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Müdürü Remzi Aşan, "Köyümüzde makine ile hasat yapıyoruz. Bir kadın günde 100 kilo fasulye topluyor. Bir kamyon yaklaşık 15 ton mahsul alıyor. 15 ton mahsulü 150 kadın bir günde toplarken makine ile biz bu hasadı 1 saatte gerçekleştiriyoruz. Kaliteli ürün yapıyoruz. 13 firmaya fasulye veriyoruz. Bunlar dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Yılda 6 bin ton fasulye ve diğer ürünleri yetiştiriyoruz" diye konuştu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
 

"Bursa fasulyesi dünya mutfağında" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "14.07.2021" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan Bursa fasulyesi dünya mutfağında başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


İHA