Bursa'da yağışlar kaç gün sürecek? İşte Meteoroloji'nin son tahminleri
Dünkü sarı uyarının ardından Bursa'da bugün için yeni bir uyarı yok, ancak sağanak gün boyu aralıklarla sürecek. Yarın kent merkeziyle birlikte Gemlik, Mudanya, Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da kuvvetli sağanak bekleniyor; yağışlar pazar gününe kadar kesilmiyor.
Dün kenti sağanak ve gök gürültüsüyle ıslatan sarı kodlu uyarı geride kaldı; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugün için Bursa’yı kapsayan yeni bir uyarısı bulunmuyor. Ama bu, şemsiyeyi evde bırakmak için yeterli değil. Çarşamba günü de kent genelinde sağanak yağış bekleniyor, perşembe günü ise yağışın yeniden kuvvetlenmesi öngörülüyor.
Gecenin bilançosu batı ilçelerinde ağır oldu. Son 24 saatte en fazla yağış metrekareye 23,6 kilogramla Karacabey‘de ölçüldü; onu 13,7 kilogramla Mustafakemalpaşa izledi. Kent merkezinde bu miktar 6,8 kilogram, Uludağ’da 7,6 kilogram olarak kaydedildi. Nilüfer, Yıldırım ve Gürsu’da ise yağış 2 kilogramın altında kaldı.
Sabah 06.59’daki ölçümde merkezde hafif sağanak sürüyordu. Sıcaklık 12,9 derece, nem yüzde 100’dü; rüzgar kuzeydoğudan saatte 7 kilometre hızla esiyordu. Saatlik tahmine göre sağanak akşama kadar aralıklarla devam edecek. Sıcaklık saat 09.00’da 11, öğlen 17, saat 15.00 civarında 20 dereceye çıkacak, akşam 21.00’de 15 dereceye inecek. Rüzgar genel olarak hafif esse de öğleden sonra ani rüzgarların saatte 25 kilometreyi bulabileceği tahmin ediliyor. Gün içinde en yüksek sıcaklık Yıldırım, İznik, Orhangazi ve Gürsu’da 21 derece olacak; Uludağ’da ise termometre 2 ile 10 derece arasında kalacak.
Yarın kıyıya ve batıya dikkat
MGM’nin ilçe tahminlerine göre perşembe günü kuvvetli sağanak en çok kıyı ve batı ilçelerini ilgilendiriyor. Osmangazi’nin yanı sıra Gemlik, Mudanya, Karacabey ve Mustafakemalpaşa için kuvvetli sağanak öngörülürken Nilüfer, Yıldırım, İnegöl, İznik ve diğer ilçelerde sağanak bekleniyor. Dün en çok yağış alan Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da yeniden kuvvetli yağış beklenmesi, dere yatakları ve tarım arazileri çevresinde dikkatli olmayı gerektiriyor. Merkezde sıcaklık 12 ile 19 derece arasında olacak, nem yüzde 92 ile 96 arasında seyredecek.
Hafta sonuna gelindiğinde de tablo pek değişmiyor. Cuma günü 13 ile 18, cumartesi 12 ile 19, pazar ise 11 ile 19 derece arasında sıcaklık beklenen kentte üç gün boyunca sağanak yağış tahmin ediliyor. Hafta sonu için açık hava planı yapanların yağmurluklarını yanlarına almaları iyi olacak.