Bursa'da suyla dansın en keyifli hali | Bursa haberleri

TAKİP ET

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan, Türkiye'nin ilk kablolu su kayağı tesisi olan Sukaypark, Bursa'da 365 gün kayak yapma hayalini gerçeğe dönüştürüyor.

Reklam
Reklam

Kışın Uludağ’ın beyaz yamaçlarında kayak yapmanın keyfini yaşayanlar, yazın da bu keyfi Sukay Park’ta yaşıyor. Bir spor ve yaşam merkezi olan Sukaypark, Bursa’nın görülmesi gereken mekanları en güzel mekanları arasında yer alıyor. 100 dönüm arazi üzerine kurulu olan Sukaypark, ada, gölet, çocuk oyun parkı, yürüyüş ve koşu yolları, restaurant, cafe, spor kıyafeti satış ve kiralama mağazası, su kayağı okulu ile komple bir spor tesisi olarak hizmet veriyor. Sukaypark’ta yer alan göletin ortasında bulunan ada, tören ve çeşitli organizasyonlar için farklı bir alternatif oluşturuyor. Kapalı alanı ve açık alanı olan Cafe Sukay, konumu itibari ile, Sukaypark Sporcularını keyifle izleme olanağı sunuyor.

Dünya üzerinde yer alan 150 tesisin en özeli Sukaypark, her yıl yerli ve yabancı bir çok organizasyona da ev sahipliği yapıyor. Her yaşta insanın yapacağı en eğlenceli spor dalı olan su kayağı, vücudun tüm kaslarını çalıştırarak aynı zamanda formda kalmanıza da yardımcı oluyor. Bu spor dalını Bursa’ya kazandıran Sukaypark, uzman eğitmenleri ile yaz boyunca Bursa’ya hizmet ediyor. Sukay Park’ta bulunan 30 bin metrekare alan üzerine kurulu 1,5 metre derinliğindeki gölet, kablolu su kayağının merkezi. 

Türkiye'nin ilk olimpik kaykay pisti de yer alıyor
Amerika’dan özel olarak gelen ekip tarafından Sukaypark’ta 800 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Türkiye’nin ilk uluslararası standartlardaki kaykay parkı da geçtiğimiz günlerde açıldı. Tesis, hem kaykay sporunun daha geniş kitlelere yayılmasına hem de bu spora gönül veren gençlerin gelişimine katkı sağlıyor.