Bursa'da beklenen gün geldi!!!

TAKİP ET

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 39 derece olarak ölçülecek ve rekor kıracak! Meteoroloji yetkilileri aşırı sıcak havaya karşı tedbirli olunması konusunda uyardı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre bugün en yüksek sıcaklık 39 derece olarak ölçülecek. Bu rakam aynı zamanda bir rekor olacak. Çünkü bu tarihte geçmişte gerçekleşmiş sıcaklık en fazla 35,4 derece olmuştu. Meteoroloji yetkilileri uyardı: Böylesi ne temmuzda ne de ağustosta görüldü. Aşırı sıcak havaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Bursa'da lodos da sıcaklığı tetikleyecek. 

Sıcak hava dalgası perşembeden itibaren Bursa'yı terk etmeye başlayacak ve sonbahar artık kendisini hissettirecek. Perşembe 31 dereceye düşecek hava sıcaklığı cuma günüyse 26 dereceye gerileyecek. Cumartesi 27, pazarsa 28 derecelik hava sıcaklığı tahmini yapıldı. Bursa'da hafta sonu yağış öngörülmedi.  

Öte yandan perşembe günü Marmara ve Kıyı Ege'de, cuma günü ve hafta sonunda ise yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir olmak üzere hava sıcaklığının azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği kaydedildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, ayrıca, "21 Eylül 2017 Perşembe günü Trakya'da sıcaklık azalmasıyla birlikte başlayacak sağanak yağışların; 22 Eylül 2017 Cuma günü yurdumuzun kuzeybatısında (Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı), hafta sonunda ise ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde (Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu) etkili olacağı tahmin ediliyor" denildi.