Bu yasaklar son olsun... Kurallara uyalım, virüsü yenelim

TAKİP ET

Yaz başında geçtiğimiz normalleşme dönemi, vaka sayılarının hızla artmasıyla kapandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında yasaklar yeniden hayatımıza girdi. İşte tüm ayrıntılarıyla dün akşam 21.00 itibarıyla uygulamaya konulan yeni yasaklar...

Reklam
Reklam

HAFTA SONU GECE-GÜNDÜZ, HAFTA İÇİ GECE YASAK
- Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00- 05.00, hafta sonu cuma saat 21.00’den pazartesi 05.00’e kadar (cumartesi- pazar) sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Kısıtlamaya ilişkin ilk uygulama dün saat 21.00’de başlayıp bu sabah saat 05.00’te bitti. Hafta sonu yasağı ise cuma günü saat 21.00’de başlayacak.
- Yasağın uygulanacağı sürede üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla bazı yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

FIRINLAR AÇIK OLACAK AMA SOKAKTA EKMEK SATILMAYACAK
- Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için, istisna getirilenler dışındaki tüm işyerleri hafta içi saat 20.00’de kapanacak.
- Kısıtlama kapsamında, hafta içi ve hafta sonu ekmek üretilen fırın-unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin ekmek satan bayileri açık olacak.
- Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında satış yapılamayacak.
HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ