Bir otobüs kazası daha, direksiyonu kilitlenince otobüs kaldırıma çıktı
Üsküdar'da dün "beyni kilitlendiği" iddia edilen halk otobüsünün durağa dalarak 3 kişinin ölümüne sebep olmasının ardından bugün de yine bir özel halk otobüsü "direksiyonu kilitlenerek" kaldırıma çıktı. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı, otobüs sıkıştığı yerden vinçle çıkarıldı.
Kaza saat 10.00 sıralarında Söğütlüçeşme Caddesi Altıyol istikameti Osmanağa Camii önünde meydana geldi. İbrahim Erdem'in kullandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı özel halk otobüsü, Çarşı durağından aldığı 3 yolcuyla hareket eti.
Hareket ettikten hemen sonra otobüs, tramvay yolu ile araç yolunu ayıran kaldırım taşlarına çarparak durabildi. Hasar oluşan otobüsü karşı şeritten gelen araçlara çarpmadan durdu.
Direksiyon kilitlendi
Kaza sonrası olay yerine trafik ekipleri ile birlikte iki vinç ve kurtarma ekipleri sevkedildi. Kaza nedeniyle tramvay yolu trafiğe kapandı. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından otobüs vinçlerle sıkıştığı yerden kurtarıldı. Otobüs şoförü İbrahim Erdem, "Direksiyon kilitlendi" diye konuştu.
Otobüsün kaldırılmasının ardından tramvay seferleri normale döndü.
Kaza dün Üsküdar'da 3 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasını akıllara getirmişti. O kazada otobüsün beyninin kilitlendiği iddia edilmişti.