Binlerce öğretmenin beklediği tarih açıklandı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuruları 6-10 Ocak 2020 tarihleri arasında alacak.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru tarihi verildi. Buna göre 6-10 Ocak 2020 tarihleri arasında, gerekli şartları karşılayan adaylar, sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru yapabilecek.

50 PUAN ŞARTI VAR
Adayların başvuru yapabilmesi için KPSS'den 50 ve üzeri puan almış olması gerekiyor. Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınav başvuruları https://ilkatama.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilecek.

ATAMA TAKVİMİ AÇIKLANDI
Başvurular 06-10 Ocak 2020 tarihlerinde başlayacak. 21 Ocak tarihinde ise adayların sınava gireceği merkezler belli olacak. 5-22 Şubat tarihleri arasında sözlü sınav mülakatı gerçekleştirilecek, sınav sonuçları ise 25 Şubat'ta açıklanacak. Sınavı kazanan adaylar, 9-13 Mart tarihlerinde tercih yapabilecekler. Tercih sonuçları ise 18 Mart tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak.

KONTENJAN SAYILARI AÇIKLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, öğretmen adayları için kontenjan sayıları da yer aldı. İşte 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için açılan kontenjanlar: