Bina yıkımında halen eski teknoloji kullanılıyor

TAKİP ET

Yeni trend olan kentsel dönüşüm projelerinde halen milattan önce ki teknoloji kullanılıyor. Dozerler vasıtasıyla yıkılan evler büyük sorun teşkil etmektedir.

Reklam
Reklam

Kentsel dönüşüm projesi bir çok il ve ilçelerimizde başlamış iken bir çok il ve ilçelerimizde halen projeye başlama konusunda araştırmalar yapılmaktadır. Yeni trend olan kentsel dönüşüm projesi yıkım kısmında halen çok eski bir teknoloji kullanılıyor. Özellikle mahalle aralarında yapılan bu sistem neticesinde çok büyük sorunlar teşkil etmektedir. Dozer yardımıyla yıkılan binalar etrafa çevre kirliliği yaratmaktadır ve çevre kirliliği ile bitmeyip yandaki yapılmış binalara hatta ve hatta çevrede ki insanlara büyük sorunlar teşkil etmektedir. Çok ufak bir hata sonucu ciddi yaralanmalara yol açabilir.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BÜYÜK TEHLİKE

Büyük ve ciddi sorunlar teşkil etmesine rağmen halen bu sorunla ilgili bir çalışma başlatılmıyor ve herhangi bir denetleme yapılmıyor. Bu konunun üzerine yapılan şikayetler sonucunda yetkililer harekete geçti. Artık sık sık denetleme yapılıyor ve kurallara uyulmayan şantiyelerde ve özellikle yıkımlarda büyük cezalar kesiliyor. Bunun önüne geçebilmek için sadece ceza kesmek yetmiyor şantiyenin yapımına da son veriliyor. Bildiğimiz gibi her şeyden önce en önemli olan can güvenliğidir. İş güvenlikçi uzmanlarda yetkililer ile birlikte dolaşmakta ve denetlemelerde onlarda vardır. İş güvenliği konusunda yetersiz olan şantiyeler kapatılıyor ve ceza işlemi uygulanıyor. Ülkemizde iş güvenliğine uyan şantiye bulmak bir hayli zor fakat bu sorunların bir an önce çözülmesi ve önüne geçilmesi gerekiyor.