Bilim ve Teknoloji Merkezi, Bilim Elçilerini Arıyor...

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden, Türkiye'nin en kapsamlı, dünyanın sayılı bilim merkezlerinden biri olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından düzenlenen 'Bilim Elçileri' programının 2. dönemi başlıyor.

Reklam
Reklam

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Bilim Elçileri programı ile seçeceği belli sayıda kişiye bilim merkezinde bilimsel eğitimler sunacak. 10 hafta sürecek eğitimlerin ikinci dönemi Mart,Nisan ve Mayıs aylarında sürecek. 

Ziyaretçilerle etkili iletişim kurarak, çeşitli gruplara rehberlik yaparak, bilim merkezi içerisindeki organizasyonlarda yer alarak veya bilim merkezinin diğer noktalarında görev alarak bilime katkı sağlamak isteyen Bilim Elçileri’ni BTM 10 haftalık bir program ile yetiştirecektir. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinde yapılacak eğitimler uzman bilim iletişimcileri tarafından verilecektir. Keşfetmek, araştırmak, yaratıcılığının gelişmesi, öğrenmek ve eğlenmek isteyen bilim elçilerini BTM’ ye bekliyoruz. 

Program Detayı İçin TIKLAYINIZ

10 hafta sürecek ve BTM’de yapılacak eğitimin sonunda, katılımcılar etkili bilim iletişimi, bilim merkezi işleyişi, bilimsel etkinlikler, deney ve atölye yapımı, simülatör ve planetaryumların çalışma ilkeleri gibi birçok konuda bilgi ve deneyim sahibi olacaklar. Kayıt yaptırmak isteyen bilim elçileri ön lisans, lisans, lisans üstü yada halen lisans eğitimini tamamlamış öğrencilerden seçilecektir. 

Türkiye’nin en kapsamlı Dünya’nın ise sayılı bilim merkezlerinden olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bilim elçisi programında görevli kişileri bu misyonu taşıyabilecek yetenekli ve bilimsel bakış açısına sahip bireylerden seçecektir. 

Şubat ayı içerisinde başvurular değerlendirilecek ve Mart ayı itibari ile eğitimler başlayacaktır. Kursiyerlerin, devamsızlık konusunda dikkat göstermesi gerekmektedir. Kayıt yaptırmak isteyen bilim elçileri ön lisans, lisans, lisans üstü yada halen lisans eğitimini tamamlamış öğrencilerden seçilecektir. 

Türkiye’nin en kapsamlı Dünya’nın ise sayılı bilim merkezlerinden olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bilim elçisi programında görevli kişileri bu misyonu taşıyabilecek yetenekli ve bilimsel bakış açısına sahip bireylerden seçecektir. 

2017 Mart-Nisan-Mayıs dönemi Bilim elçisi sonuçları aşağıdaki gibidir;

Tüm adayların 4 Mart Cumartesi günü 09:30'da BTM'de olmaları gerekmektedir. 

Merve Yıldızözü Gülizar Demirci Aysel Karagöz Mehtap Karahan Leyla Çağlar Merve Gürbüz Neriman Sert Aydan Özocak Elif Demirağ Muhammet Güzelsu Gökhan Akay Nevin Doğan Resul Sağlam Gülay Kihtır Oğuzhan Coşkun Beytullah Duman Fatih Mehmet Dikbudak Enes Şahin Dilek Ersoy Bahtiyar Bayram Emine Özcan Büşra Albayrak Nakibinge Tawfiq Kimbugwe Berivan Dağhan Sezin Yavaş Fatih Öztürk Mehmet Ali Değirmenci Ayhan Cansu Fatma Bay Emirhan Alan Ahmet Ulum Sabriye Vatansever Özkan İlhan Ayşe Bozkurt