Belediye ekiplerine 'Afet farkındalık' eğitimi

TAKİP ET

Belediye ekiplerine 'Afet farkındalık' eğitimi, başlıklı haberin detayında; Uşak Belediyesi personeli, doğal afetlere karşı Afet Eğitim Seferberliği kapsamında AFAD ekiplerinden eğitim aldı.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş ve tüm illerde Afet Eğitim Seferberliği başlatılmıştı. Bu kapsamda Uşak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki eğitimciler, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programında Uşak Belediyesi personelleriyle bir araya gelerek olası bir afet durumunda neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verdi. "Afet Farkındalık Eğitimleri" ile olası afet senaryolarında neler yapılması gerektiği, öncesinde ve sonrasında izlenilmesi gereken süreçler paylaşıldı.Dört oturumda ve 500 personelin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerde olası hasarların azaltılması için ön tedbirlerin, afet sonrasındaysa planlı ve doğru bir şekilde atılacak adımların hayatta kalmak adına büyük bir önem taşıdığı vurgulandı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Belediye ekiplerine ’Afet farkındalık’ eğitimi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "14.10.2021" tarihinde "EĞİTİM" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EĞİTİM" haberleri kategorisinde yer alan Belediye ekiplerine ’Afet farkındalık’ eğitimi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.