Başkan Erdoğan'dan kongrede sert mesaj, "Oyunu gördük ve meydan okuyoruz"

TAKİP ET

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Erdoğan, "Bu milletin karşısında duracak fani güç tanımıyoruz. Kimse bu milletle oynamaya kalkmasın, oyunu gördük ve meydan okuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi başladı. Kongre dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Başkan Erdoğan kongre salonunda konuşma yapıyor.

AK PARTİ 6. OLAĞAN KONGRESİ BAŞLADI

AK Parti'de yenilenme kongresi "Millet bir hedef bir" sloganıyla başladı. Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin olacak. Başkan Erdoğan A takımını belirleyecek. İlk kez Genel Başkanlık ve MKYK seçimi aynı anda yapılacak ve Erdoğan bu akşam MKYK ile ilk toplantıyı yapacak.Tüzük yeni sistemle uyumlu hale getirilecek, 50 asıl 25 yedek üye belirlenecek.

SALON ÇEVRESİ TRAFİĞE KAPATILDI

Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi. Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı.

Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti.Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı.

YÜKSEK GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle günler öncesinde yapılan planlamayla geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinden çok sayıda polis, kongre nedeniyle görev yapıyor.

ERDOĞAN SALONA GİREMEYEN KALABALIĞA SESLENDİ

Başkan Erdoğan, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nin önünde toplananlara seslendi. Erdoğan, "Kongremizi yaparak dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz. 17. kongremizde verdiğimiz mesajlarımızla geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Atacağımız adımlar çok. 26 Ağustos'ta Malazgirt'teyiz. Malazgirt'te Sultan Alparsan gibi yeniden gireceğiz" dedi.

"Onların dolarları varsa, bizim Allahımız var" diyen Erdoğan, "Yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyececeğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bugüne kadar da çökertemeyecekler. Şimdiden Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

"DÖNMEM GERİ SENİN YOLUNDAN" ŞARKISIYLA KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, hazırlanan platformdan yürüyerek partilileri selamlarken, partililer hep birlikte "Dönmem geri senin yolundan" şarkısını söyledi.

AK Parti'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde kullandığı şarkının sözleri şu şekilde:

"Rehber tuttum yüreğimi, düştüm sevdanın ardından, göç eyledim gayrı durmam, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan. Çeken bilir derdimizi, yanıp duran gönlümüzü, alsalar da ömrümüzü, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan."

BAŞKAN ERDOĞAN KONUŞUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongresi'nde hitap ediyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Milletimize verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığıyla karşınızda bulunuyorum. AK Parti teşkilatında görev almış herkese şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'de teşkilatın faaliyetlerinde her seviyedeki kadrolarına hanımlara ve gençlere özel önem veren tek parti AK Parti'dir. AK Parti sizlerle bugünlere geldi. Nice 17 yıllara sizlerle ulaştıracağız.

AK Parti kağıt üzerinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuş bir partidir. Kağıt üzerinde 60 kurucu üyeyle kurulmuş bir partidir. AK Parti'nin asıl kurucu milletimizin bizatihi kendisidir. AK Parti'nin en olduğunu anlayabilmek için önce medeniyetimize ve tarihimize vakıf olabilmek gerekir. AK Parti başlangıçtır. AK Parti hicrettir. AK Parti Malazgirt'tir. AK Parti Anadolu'daki tüm izlerimizdir. AK Parti Selçukludur, Osmanlıdır. AK Parti fatihtir. AK Parti müdafidir. AK Parti Çanakkaledir. AK Parti Kut-ul Amaredir. AK Parti İstikbal Harbimizdir. AK Parti çok partili hayattır. AK Parti kalkınmadır. AK Parti bugündür. Velhasıl AK Parti Türkiyedir. Bunun için AK Parti'yi milletimiz kurmuştur diyoruz.

OYUNU GÖRDÜK MEYDAN OKUYORUZ

Biz hakkımızı değil, ülkemizin ve milletimizin şerefini savunuyoruz. Bazılarının dünyalarından şeref, namus, haysiyet gibi kavramların karşılığı olmayabilir. Milletimizle birlikte 16 yıldır karşımıza çıkan onca sıkıntıya, engele, tuzağa bu inançla karşı koyduk ve zafere ulaştık. 15 Temmuz destanını bu hissiyatla kazandık. Bugün de birileri kurla, dövizle, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de diyoruz ki, oyununuzu gördük, meydan okuyoruz. İman varsa, imkan da vardır. Milletimiz nice ihanetleri, tuzakları hep imanıyla boğmuştur. Bugün de imanımızla mücadelemizi yürütüyoruz. Hem cesareti hem aklı olan bu milletin karşısında hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle bu ülkeyle oynamaya kalkmasın.

BAYRAĞIMIZI İNDİREMEYECEKSİNİZ

Buradan bir kez daha haykırıyoruz, başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ülkemizi yıkamayacaksınız. Çünkü biz Türkiyeyiz, çünkü biz Müslümanız. Biz hiçbir zaman mücadeleden kaçan, kendi alanını korumayan bir parti olmadık, olmayacağız. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada gördüğümüz her haksızlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmadık. Zalimler vurdukça sinenlerden, acılardan çıkar sağlamaya çalışan menfaatperestlerden olmadık. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik.

Hayatlarını ve geleceklerini kurtarmak isteyen masum insanlara çelme takanlardan olmayacağız. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüken ama stratejik hedef haline getirenlere teslim olmayacağız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağına inandık.AK Parti olarak karanlık odakların dümen suyuna girmedik. Gücümüzü darbecilerden, vesayet odaklarından değil milletimizden aldık. Milletimizin talep ve beklentilerine göre icraat yaptık.

KURU, DÖVİZİ, FAİZİ KULLANARAK EKONOMİK DARBE YAPMAYA KALKTILAR

Biz medeniyetimizin köklerini Medine'nin minberinde, Mescid-i Aksa'nın minaresinde ararız. Biz ülkemizi çok sevdik. Sevdiğimiz için de ülkemize birinci sınıf demokrasi, hizmet, ekonomi yakışır dedik. Bunun için çalıştık, mücadele ettik. Hep inşa etmenin, üretmenin, büyütmenin peşinde olduk.

Dışarıdan kurdukları tuzaklar yetmedi, içerideki ihanet odaklarını harekete geçirdiler. Sokak, yargı-emniyet darbesi yapmaya çalıştılar. Sınır darbesi yapmaya kalktılar, siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar.

EĞİTİM İCRAATLARI

Eğitimde 12 yıllık zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kademeli hale getirerek yeni bir dönem başlattık. Çocuklarımız önündeki ayrımcı uygulamalara son verdik. Üniversite sayımız 76'ydı şu anda 207 üniversitemiz var. Gençlerimize spordan sanata kadar hizmet veren gençlik merkezlerimiz 9'da 286'ya çıkardık. Yurtlarımızdaki yatak kapasitesi 188 binden 660 bine çıkardık. Her branşta sporcularımızın yetişmesi için özel programlar uyguluyoruz.

SAĞLIK SİSTEMİNDE DEVRİM

Türkiye sağlıkta bir değişim, dönüşüm sürecini yaşadı. Ambulans hizmetlerinden 2 milyon 600 binin üzerinden vatandaşımız yararlandı. Yozgat, Isparta, Mersin, Adana ve Elazığ şehir hastanelerini hizmete aldık. Toplam 44 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerini hizmete sokuyoruz.

ADALET SİSTEMİ

Mahkemelerimizi köhne binalardan kurtardık. Hakim ve savcı sayımızı 17 bine, toplam adalet personeli sayısını da 62 bine çıkararak hizmetlerin daha hızlı ve kaliteli verilmesini sağladık. Yargıtay ve Danıştay'ın yükünü hafiflettik. Temel kanunlarımızın tamamını yeniledik.

ULAŞIMDA SİSTEMİNDE MARMARAY'I 275 MİLYON KULLANDI

Ulaşım ağlarında trafik güvenliğini sağlamak için önlemler almaya devam ediyoruz. 26 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. 83 tünele 265 tane daha ekledik. Marmaray'dan geçen yolcu sayısı 275 milyon. Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi nice eserleri milletimizin hizmetine sunduk. Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için kolları sıvadık. Kanal İstanbul'la birlikte dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik.

SAVUNMA SİSTEMİ

Ülkemizde halen yürütülmekten olan savunma sanayi harcamaları tutarı 45 milyar doları aştı. Yakın zamanda 75 milyar doları bulacaktır. İnsanlı ve insansız hava araçlarından, gemilerden tankına topuna kadar savunma sanayimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. Sınırötesindeki tehditleri kaynağında kurutmaya kararlıyız. Kandil'i, Sincar'ı, Mahmur'u kaynağında kurutacağız.

Ayrıntılar geliyor...