Başkan Algan, hayvansal gıda ve üretim durumunu açıkladı

TAKİP ET

Başkan Algan, hayvansal gıda ve üretim durumunu açıkladı, başlıklı haberin detayında; Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nevzat Algan, ülkenin hayvansan gıda üretimi bakımından gerilediğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Algan ile yönetim kurulu üyeleri il birlikte istişare toplantısı gerçekleştirdi. Algan yaptığı açıklamada, ülkenin hayvansal gıda üretimi bakımından gerilediğini belirterek, “12 Mart 1985 tarihinde kanun hükmünde kararname ile Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatları kapatıldığını ve böylelikle kamu veteriner hizmetlerinin askıya alındı. Ayrıca, bu tarihten itibaren ülkedeki hayvan sayısının ve hayvancılık katma değerlerinin dramatik olarak azalarak, ülkemizin hayvansal gıda ve üretim bakımından önemli ölçüde geriledi. Hayvancılık Genel Müdürlüğünün 2010 yılında açılması ile bir nebze de olsa sektöre işin uzmanı Veteriner Hekimlerin aktif olarak hizmet etmesi amaçlandı ancak yetersiz kaldı” diye konuştu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Başkan Algan, hayvansal gıda ve üretim durumunu açıkladı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "21.09.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan Başkan Algan, hayvansal gıda ve üretim durumunu açıkladı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.