Barış Pınarı Harekatı'nda sessizliğini koruyan ülke, Pakdil'in vefatı sebebiyle açıklama yaptı

TAKİP ET

Hamas Hareketi, Kudüs Şairi olarak bilinen Nuri Pakdil'in vefatı sebebiyle Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti. Filistin Parlamentosu'nda çoğunluğu elinde tutan Hamas, Barış Pınarı Harekatı'nda sessizliğini korumuştu.

Reklam
Reklam

Hamas Hareketi, Kudüs Şairi olarak bilinen Nuri Pakdil'in vefatı sebebiyle Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti. Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pakdil'in vefatı münasebetiyle Türk halkına ve hükümetine başsağlığı diliyoruz. Şairin, Kudüs'ün müdafaasında oynadığı rolü unutmayacağız. Filistinliler onun, şiirleriyle dile getirdiği Kudüs sevdasını unutmayacak" dedi.

Ebu Zuhri, Filistinlilerin Pakdil için gıyabi cenaze namazı kılmasını da takdirle karşıladı.

BARIŞ PINARI HAREKATI'NDA SESSİZ KALMIŞTI
Türkiye'nin güney sınırında oluşan terör koridorunu temizlemek maksadıyla başlattığı operasyonda, Filistin cephesinde ne Cumhurbaşkanı ne de parlamento çoğunluğunu elinde tutan Hamas Hareketi'nden herhangi bir destek açıklaması gelmemişti. Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin, Suriye'nin kuzey sınırında olanlara dair hiçbir açıklamada bulunmadı, bulunmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

NURİ PAKDİL'İN VEFATI
Ankara Şehir Hastanesinde 85 yaşında hayatını kaybeden Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nuri Pakdil'in naaşı, Hacı Bayram Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Taceddin Dergahı'na defnedilmişti. Pakdil için bugün Mescid-i Aksa'da ikindi ve akşam namazlarından sonra gıyabi cenaze namazı kılınmıştı.