Bakanlık harekatın bilançosunu açıkladı, "181 hedef ateş altına alındı"

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nın bilançosunu açıkladı. Hava operasyonuyla başlayan ve Türk askerinin 4 koldan Suriye'ye girdi. Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada 181 hedefin ateş altına alındığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı, saat 16.00'da Resulayn'daki YPG hedeflerinin vurulmasıyla başladı. F-16'lar 30 kilometre derindeki terör hedeflerini vurdu. Türk askeri ve Suriye Milli Ordusu'nun Fırat'ın doğusuna kara harekatı başladı. Askeri kaynaklar Resulayn ve Tel Abyad'da 4 koldan giriş yapıldığını bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı 181 hedefin ateş altına alındığını açıkladı.

181 HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI
Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı" ifadelerine yer verdi.

ASKER KARADAN SURİYE'YE GİRDİ
Bugün saat 16:00'da Cumhurbaşkanı Erdoğon'ın emriyle başlayan Barış Pınarı Harekatı ikinci aşamaya geçti. Mehmetçik ve ÖSO, Resulayn ve Tel Abyad'dan 4 noktadan Fırat'ın doğusuna kara harekatı başlattı.