Azerbaycan-İran gerginliği panelde masaya yatırıldı

Azerbaycan-İran gerginliği panelde masaya yatırıldı, başlıklı haberin detayında; Ankara'da "Azerbaycan-İran Gerginliği ve Türkiye'nin Pozisyonu" konulu panel düzenlendi.

Ankara’da bir otelde HürTürk Platformu’nun koordinesinde Azerbaycan-İran Gerginliği ve Türkiye’nin Pozisyonu konulu panel gerçekleştirildi. Panele Azerbaycan Milli Direniş Teşkilatı ve Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi’nden yetkililer ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Panelin saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı’nın okunmasıyla başlamasının ardından HürTürk Platformu adına Gökşen Anıl Ulukuş ve Bekir Ali Yüksel “Azerbaycan-İran Gerginliği ve Türkiye’nin Pozisyonu” konulu konuşmalarını yaptı.

Ulukuş, Karabağ zaferindeki İlham Aliyev’in başarısını tebrik ettikten sonra İran’ın, Azerbaycan’a meydan okuyarak 50 milyonluk Azerbaycan Türklüğüne ve 85 milyon Türkiye’ye meydan okuduğunu dile getirdi.

İran, Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin özellikle son 30 yılına dikkat çeken Bekir Ali Yüksel, tehditkar siyasetin bölge istikrarına zarar verdiğini, Karabağ’daki galibiyetin ve Bakü’deki zafer töreninin Azerbaycan ve Türkiye’yi git gide yakınlaştırdığını ifade etti.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Azerbaycan-İran gerginliği panelde masaya yatırıldı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "23.10.2021" tarihinde "POLİTİKA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "POLİTİKA" haberleri kategorisinde yer alan Azerbaycan-İran gerginliği panelde masaya yatırıldı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.