AYM'nin kararına iktidar tepki gösterdi

TAKİP ET

FETÖ'den yargılanan Alpay ve Altan hakkında, AYM tarafından "hak ihlali kararı" verilmesine iktidar cephesinden sert tepki geldi. Başbakan Yıldırım, "Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemedir." dedi.

Reklam
Reklam

FETÖ'den yargılanan Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında ihlal kararı verilmesine ilişkin iktidar AK Parti ve Hükümetten peş peşe sert açıklamalar geldi.

En net açıklamayı ise Başbakan Yıldırım yaptı. Yıldırım, "Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemedir." dedi.

AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ: MEVZUAT HÜKÜMLERİNE AÇIKÇA AYKIRI
Karar sonrası ilk açıklama, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin'den geldi. Şahin, "Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu Altan ve Alpay kararı anayasa ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine açıkça aykırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

BOZDAĞ: AYM SINIRI AŞMIŞTIR
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ise karar ilişkin Twitter hesabından "Anayasa Mahkemesi temyiz mahkemesi değildir. Anayasa ve yasaların çizdiği sınırı aşmıştır." açıklamasında bulundu.

"KARARI BİRİNCİ DERECE MAHKEME VERECEK"
Cuma namazı sonrası açıklama yapan Başbakam Binali Yıldırım ise şunları söyledi:
Dosyanın içeriğini biz de AYM de bilmiyor. Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemedir. Burada verilen kararın iddianame sürecine kadar olan işlemlerle ilgilidir. İddianame ve sonrasındaki durumlarda mahkemenin yargılama hakkı saklıdır. Bizim idare olarak beklentimiz FETÖ ile mücadelenin zaafa uğramasına sebep olacak veya böyle anlaşılacak kararları almamalarıdır.