Aşk-ı Memnu'nun kara kutusu Beşir'e 11 yıl önce böyle veda etmiş

TAKİP ET

Televizyon tarihinde adını efsaneler listesine yazdıran Aşk-ı Memnu'da Beşir karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Baran Akbulut verdiği röportajda 11 yıl önce vedalaştığı Beşir karakteri ve sonrasında değişen hayatıyla ilgili konuştu. Yakışıklı oyuncu, "Cenaze sahnesini çay bahçesinde izledim" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Son olarak 'Kuzgun' dizisinde rol alan ve bir süredir ortalarda görünmeyen 'Aşk-ı Memnu'nun 'Beşir'i Baran Akbulut, yıllar sonra ortaya çıktı. Son halini görenlerin büyük şaşkınlık yaşadığı Baran Akbulut, 11 yıl önce vedalaştığı Beşir karakteri ve sonrasında değişen hayatıyla ilgili Hürriyet'e konuştu.

İTÜ'de Makine Mühendisliği bölümünü bırakarak oyuncu olmaya karar veren Akbulut, profesyonel oyuncu olarak ilk kez rol aldığı 'Aşk-ı Memnu'yu; "İki ay önce üniversiteden mezun olmuştum, setin işleyişi konusunda hiçbir fikrim yoktu."

"Orayı merak ettiğim birçok şeyi deneyimleyeceğim bir yer olarak gördüm. Bir oyuncu abim, 'Her sahneyi 'iyi oynayacağım' diye uğraşma. Bir an ve bir yer belirle, ona yoğunlaş' dedi. Bu tavsiye çok işime yaradı. Dizinin seçmelerine girdim ve o, ilk kez rol aldığım yapım oldu" sözleriyle anlattı.

Akbulut, 'Beşir' rolünün hayatında bir kırılma noktası olduğunu da "Sette dizinin büyük bir şey olduğunun farkındaydım. Çünkü kadrosundaki oyuncularının ne kadar büyük yetenekler olduğu ortadaydı."

"Böyle bir kadronun bir araya gelmesi benim için zaten büyük bir olaydı. Dizinin hâlâ dalga dalga geri dönüşleri oluyor. Çok farklı ülkelerde, farklı dublajlarla yeniden yeniden izleniyor. Dizi hâlâ yaşıyor" diyerek doğruladı. "Beşir rolüyle vedalaşalı 11 yıl oldu" diyen Baran Akbulut, "Aşk-ı Memnu' setinin son günü Bebek Cami'de Beşir'in cenaze sahneleri çekilecekti. İşim olmadığı halde sete gittim. Caminin yanındaki çay bahçesine oturup izledim. Beşir'in cenazesi kalktı, gitti."

"Bazen Boğaz'da yürüyüş yaparken aynı noktada çay molası verip, o rolle vedalaştığım anı hatırlarım. Fakat o kadar basit değil tabii, vedalaşmak. Her mahallede bir Beşir vardır. Herkesin kendini Beşir gibi hissettiği zamanlar da…" ifadelerini kullandı.