Asgari Ücret zammı ne kadar oldu? Asgari Ücret açıklandı mı! Haziran-Temmuz 2022 2022 Asgari ücret ne kadar oldu?İşte Asgari ücret yeni zam oranı...

TAKİP ET

Asgari ücret komisyonu bugün toplanarak, enflasyon farkı için asgari ücrete zam görüşmelerine başladı. Asgari ücret komisyonu öncesinde bir açıklama da bulundu. Komisyon gün içerisinde asgari ücret zam oranını açıklaması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Asgari ücret komisyonu 29 Haziran 2022 de toplanarak yeni zam oranını bugün açıklaması bekleniyor. Komisyon da Hükümet, iş ve işçi tarafından temsilciler bulunuyor. 

2022 yılı Ocak ayında asgari ücrete yapılan zam ile net 4 bin 253 TL olmuştu. Ekonomi şartların ağırlaşması ve enflasyonun yükselmesiyle asgari ücret enflasyon karşısında erimeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceki açıklamalarında asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceğini ve Temmuz ayında bir düzenleme olabileceği sinyalini vermişti. Bu kapsam da bugün asgari ücret komisyonu toplantı öncesinde genel bir açıklama da bulunuyor. 

Asgari ücret komisyonu toplantı sonrası Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı, asgari ücret zammı yüz de kaç olacağı ve asgari ücretin ne kadar olacağı belirlenecektir.

TÜRK-İŞ: EN MAKUL ARTIŞ 6 AYLIK ENFLASYON FARKI

TÜRK – İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Milletin talebine cevap vermek lazım. İşçiye, çalışana nefes aldıracak ücret verilmeli" diyerek, en makul artışın 6 aylık enflasyon farkı olduğunu söyledi. Enflasyonun üzerinde artış yapılmasını veya gıda enflasyonunun dikkate alınmasını isteyen görüşler de dile getirildi.

TİSK: BELİRSİZLİK ORTAMI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ise yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tüm dünya gibi olağanüstü ekonomik şartların küresel boyutta yaşandığı bir dönemden geçtiğini, artan emtia fiyatları, enerji ve taşıma maliyetlerinin yanı sıra Rusya – Ukrayna krizi gibi küresel sorunlar ve yüksek belirsizlik ortamının birçok sektörü olumsuz etkilemeye devam ettiğini belirtti. Akkol, asgari ücretle ilgili yapılacak değerlendirmelerde bu belirsizlik ortamının göz önünde bulundurulmasının kritik öneme sahip olduğunu kaydetti.

Asgari ücret komisyon toplantısı sonrasında yapılacak açıklama haberimizde güncellenecektir.