Artvin'de marketler bir kez daha denetlendi

Artvin'de marketler bir kez daha denetlendi, başlıklı haberin detayında; Artvin'de temel ihtiyaç maddelerinde "stokçuluk" ve "fahiş fiyat" ile spekülatif hareketlere karşı marketlerde denetim yapıldı.

Artvin'de faaliyet gösteren marketlerde stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi yapıldı. Denetimlere Artvin Vali Yardımcısı Alay Yazıcı, İl Defterdarı Mustafa Yılmaz Şimşek, İl Ticaret Müdürü Bilal Taş, bu kurumlardaki ilgili personel ve Artvin Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri katıldı. Denetimlerde özellikle son günlerde fiyat artışlarıyla gündeme gelen sıvı yağ reyonları ile depolarda incelemelerde bulunularak, fahiş fiyat artışı olup olmadığı ve stokçuluk yapılıp yapılmadığı kontrol edildi. Denetimler kapsamında temel ihtiyaç maddelerinde ürünün etiketi ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığı, etiket ve künye bilgilerinin ilgili yönetmeliğe uygun olarak yazılıp yazılmadığı da incelendi. İl merkezinde yapılan denetimlerde vatandaşların sıvı yağa ulaşmakta sıkıntı yaşamadığı, ürünlerde fahiş fiyat artışı yapılmadığı ve herhangi bir stokçuluk durumunun olmadığı tespit edildi. Etiket fiyatı ve kasa fiyatı arasında herhangi bir uyuşmazlık yaşanmadığı da kayıt altına alındı.




Artvin'de marketler bir kez daha denetlendi başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 09.03.2022 tarihinde EKONOMİ haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. EKONOMİ haberleri kategorisinde yer alan Artvin'de marketler bir kez daha denetlendi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)