Ankara'da, depremzedeler için kan vermek isteyenler kuyruk oluşturdu

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasında kan bağışı çağrısında bulunan Türk Kızılayın Güvenpark'taki merkezinde yoğunluk yaşandı

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasında kan bağışı çağrısında bulunan Türk Kızılayın Güvenpark'taki merkezinde yoğunluk yaşandı.

Türk Kızılayın, deprem bölgesindeki yaralılar için kan bağışı çağrısı üzerine, gönüllüler sabah saatlerinden itibaren kan bağışı yapmak için Güvenpark'taki Kızılay'ın mobil istasyonuna geldi.

Kan vermek isteyenler, form doldurduktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi tarafından kurulan çadırlarda sıra bekledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, soğuk havada sıra bekleyenler için çorba dağıtımı yapıldı.

Çok sayıda kişinin bağışta bulunduğunu belirten yetkililer, Cebeci'deki kan bağışı merkezinde gece yarısına kadar hizmet verildiğini ve diğer tesislerde de bağışın devam etmesi durumunda çalışma saatlerinin esnetilebileceğini söyledi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "Yurt genelinde bağışlanan kan 10 bin üniteyi aştı. Günlük işlem limitimiz 20 bin ünitedir. Yarın ve ertesi günlerde de bağışa devam etmeliyiz." açıklamasında bulunmuştu.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)