Ambulansta tedavi ettiği adamın cinsel saldırısına uğradı

TAKİP ET

Londra'da ambulans görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki Lizzie Smith, dövüşte yaralanan bir adama müdahale ederken cinsel tacize uğradı.

Reklam
Reklam

Acil Ambulans Ekibi doktoru, 25 yaşındaki Lizzie Smith ve bir meslektaşı, Willesden High Road'da bir vaka için çağrıldı. Yaşayacağı korkunç olaydan habersiz bir kavgaya karışan vatandaşa müdahele ediyordu ki bir anda hastanın cinsel saldırısına maruz kaldı. Lizzie İngiliz televizyonuna konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Çöp kutusuna bir şey koymak için hafifçe eğildim ve hasta o zaman sıkıca beni tuttu. Hızlıca zıpladım, ama beni sıkıca tutup kendine çekmeye başladı. Çok korktum, şoke oldum." Uzunca çırpındım. Neyse ki, mürettebat arkadaşım beni gördü ve durması konusunda ısrar etti. Ne yazık ki, bu olaylar olması gerekenden çok daha fazla oluyor ve kabul edilebilir değil." 

Polis hemen olay yerine geldi ve saldırganı tutukladı. Bu durumdan bile faydalanmak isteyen saldırgana, geçen Cuma görülen davada 120 saatlik toplum hizmeti yapması emredildi ve 250 sterlin para cezası verildi. Lizzie verilen bu ceza hakkında şunları söyledi:
"Ben bu karara memnun oldum. Bu birey o an herhangi bir pişmanlık göstermedi, utanmadı. Toplum hizmeti ona yaptıklarını düşünmesi için bolca zaman verecek. Sokakta, gece kulüplerinde, okulda ya da herhangi bir yerde çalışırken asla yaşanmamalı. Bu tür saldırıların hoş görülmeyeceği konusunda farkındalık yaratmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Erkek veya kadın, insanların rızası olmadan birine dokunma hakkına sahip olduğunu düşündüğü bir dünyada yaşamamalıyız."

8 ay içinde 848 saldırı
Son yıllarda ambulans çalışanlarına şiddetli saldırılar bir hayli arttı. Çalışanlar, ısırıldıklarını, bıçaklandıklarını ve hatta cinsel tacize uğradıklarını bildirdi. Londra Ambulans Servisi, bu yıl sadece sekiz ay içinde sağlık görevlileri için 848 saldırı gerçekleştiğini söyledi. 499'u sözlü saldırıydı. 349'u fiziksel saldırıydı.