Almanya, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesini durdurdu

Almanya, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesini durdurdu, başlıklı haberin detayında; Almanya, Rusya'nın Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlıklarını tanımasının ardından Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesini durdurdu. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararının uluslararası hukukun bir ihlali olduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'da bağımsızlık ilan eden ayrılıkçı yönetimleri tanıması sonrasında konuşan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinin sertifikasyon sürecini askıya aldıklarını açıkladı. Scholz, Kuzey Akım 2 boru hattının sertifikalandırılması ve bu sertifika olmadan boru hattının faaliyete geçmemesi için gerekli idari adımları attık şeklinde konuştu.

Almanya Federal Ekonomi Bakanlığı'nın, son birkaç gün içinde nelerin değiştiğini dikkate alarak bir değerlendirme yapacağını dile getiren Scholz, Bu aşamada, ilk yaptırımlara ek olarak, daha fazla tırmanmayı ve dolayısıyla bir felaketi önlemek artık önemli. Tüm diplomatik çabalarımızın amacı bu dedi.

Putin'in adımı uluslararası hukukun ihlalidir

Böyle bir felaketi önlemek bizim işimiz ve yardım için Rusya'ya tekrar çağrıda bulunuyorum ifadelerini kullanan Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetlerini bağımsız devletler olarak tanıma kararının uluslararası hukukun ciddi bir ihlali olduğunu söyledi. Scholz, Bugünkü durum temelde farklı. Putin, Ukrayna'nın doğusundaki eylemleriyle sadece Minsk Anlaşması'nı değil, devletlerin toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasını sağlayan BM şartını da ihlal ediyor şeklinde ifade etti.




Almanya, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesini durdurdu başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 22.02.2022 tarihinde Dünya haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. Dünya haberleri kategorisinde yer alan Almanya, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesini durdurdu başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)