Alanya Belediyesinden diyabetli çocuklara sensörlü glikoz ölçüm cihazı
Alanya Belediyesinden diyabetli çocuklara sensörlü glikoz ölçüm cihazı, başlıklı haberin detayında; Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tip 1 diyabet hastalığıyla mücadele eden 4-18 yaş arası çocuklara ücretsiz sensörlü glikoz ölçüm cihazı dağıttı. Aileler bu cihazla, çocuklarının parmaklarından kan alarak değil, cilt altından şeker düzeylerini ölçebilecekler.
Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Çocuklarımızın Ellerine Değil Yüreklerine Dokunuyoruz sloganıyla tip 1 diyabet hastalığıyla mücadele eden 4-18 yaş arası çocuklara ücretsiz sensörlü glikoz ölçüm cihazı dağıttı. Projeye destek veren ve ailelerle bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, teslim töreninde cihazları takdim ederken diyabetli çocuklarla tek tek ilgilenip ailelerin sorunlarını da dinledi. Başkan Yücel, Diyabet hastası olan çocuklarımızın hem acı çekmelerini önlemek hem de daha hızlı ve sağlıklı sonuç alması için sensörlü glikoz ölçüm cihazı dağıttık dedi.
Aileler çocuk endokrin bölümü sıkıntısı yaşıyorKentte Çocuk Endokrin Bölümü olmadığı için sürekli Antalya'ya gitmek zorunda kaldıklarını belirten aileler, bu konuda Başkan Yücel'den yardım istedi. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, özellikle acil durumda zorluk yaşadıklarını vurgulayan ailelere yönelik, Benim temennim bunun farkındalığını oluşturabilmek. Hem Sağlık Grup Başkanlığımız hem de hastanemizle görüşerek Çocuk Endokrin Bölümü'nün açılması için elimizden geleni yapacağım. İnşallah yetkililer de bizi duyacaklardır ve bununla ilgili çözümü sağlayacaklarına inanıyorum diye konuştu.Önceliğimiz farkındalık oluşturmakTip 1 diyabet hastası çocuklar için farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayan Başkan Yücel, Alanya Belediyesi Aile Destek Merkezi'nde görev yapan psikolog, diyetisyen ve alanında uzman kadromuz bu zorlu hastalıkla mücadele eden çocuklarımıza ve ailelere her zaman destek veriyor dedi.Alanya Belediyesinden diyabetli çocuklara sensörlü glikoz ölçüm cihazı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 17.03.2022 tarihinde SAĞLIK haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. SAĞLIK haberleri kategorisinde yer alan Alanya Belediyesinden diyabetli çocuklara sensörlü glikoz ölçüm cihazı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)