Aksal: "Dilekçe hakkı, insanın şahsına bağlı temel bir hak olup anayasal güvence altındadır"

Aksal: "Dilekçe hakkı, insanın şahsına bağlı temel bir hak olup anayasal güvence altındadır", başlıklı haberin detayında; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Fatma Aksal, "Dilekçe hakkı, insanın şahsına bağlı temel bir hak olup anayasal güvence altındadır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Dr. Fatma Aksal, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. M. Belma Satır, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve ilgili hak arama kurum başkanları katılım sağladı. Aksal toplantıda yaptığı konuşmada dilekçe hakkının anayasal bir hak olduğunu belirterek, 'Dilekçe hakkı, insanın şahsına bağlı temel bir hak olup anayasal güvence altındadır. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuz (KEFEK), kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi ile kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması amaçları doğrultusunda parlamento düzleminde bir mekanizma olarak 24 Mart 2009 tarihinde yürürlüğe giren 5840 sayılı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kanunu ile kurulmuştur. Kadın erkek eşitliğinin ihlal edildiğini veya ayrımcılığa maruz kaldıklarını düşünen kişiler bir dilekçeyle, e-posta yolu ile veya faksla Komisyona başvurabilmektedirler. Komisyon, bireysel başvuruları inceleyerek ilgili kamu idareleri ile iletişim kurmaktadır. Komisyon, başvurulara ilişkin yaptığı işlemlere dair başvurucuya üç ay içerisinde bilgi vermekle yükümlüdür dedi.

Aksal, şöyle konuştu:

Hiçbir başvuru cevapsız bırakılmamıştır. Komisyon Başkanlığı, bu başvuruları incelemiş, ilgili kurumlarla yazılı iletişime geçerek onları bilgilendirmiş ve konunun incelenmesini, inceleme sonucunun da Komisyona gönderilmesini istemiştir. Komisyon Başkanlığımıza gelen inceleme sonuçları başvuru sahibi vatandaşlara iletilmiştir. Komisyon olarak tüm çalışmalarımıza uzmanlarımız, ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımızla istişare ederek devam edecek, vatandaşlarımızın sorunlarına devletimizin imkanlarıyla çözüm bulacağız.




Aksal: Dilekçe hakkı, insanın şahsına bağlı temel bir hak olup anayasal güvence altındadır başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 17.02.2022 tarihinde POLİTİKA haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. POLİTİKA haberleri kategorisinde yer alan Aksal: Dilekçe hakkı, insanın şahsına bağlı temel bir hak olup anayasal güvence altındadır başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)