AK Parti'den İzmir Büyükşehir'e deprem anıtı ve bakımsız heykel eleştirisi

AK Parti'den İzmir Büyükşehir'e deprem anıtı ve bakımsız heykel eleştirisi, başlıklı haberin detayında; AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, İzmir Büyükşehir Belediyesinin deprem anıtı girişimini eleştirdi. Kişili, "Yaptırmayı planladıkları anıtın bedeli 400 bin TL. Depremin deva bekleyen başka yaraları dururken, çok yersiz ve zamansız bir iş olduğu da aşikâr" dedi ve Kültürpark'taki Bayındırlı çiftçi Zeynep Çakır'dan esinlenerek yapılan heykelin kötü durumda olduğunu söyledi.

AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, İzmir Büyükşehir Belediyesinin deprem anıtı girişimini eleştirdi.

Kişili, CHP’li belediyelerin 2019 yılından bu yana 17 milyon TL’lik bütçeyi heykellere yatırdığını iddia etti. Başkan Kişili, büyükşehirin anıt için ihaleye çıktığını ifade ederek, deprem anıtından önce kentin gecekondu gerçeğine yoğunlaşması gerektiğini aktardı.

"Yaptırmayı planladıkları anıtın bedeli 400 bin TL"

Dilaver Kişili, "Yaptırmayı planladıkları anıtın bedeli 400 bin TL. Depremin deva bekleyen başka yaraları dururken, çok yersiz ve zamansız bir iş olduğu da aşikâr. CHP, İzmir’e eser kazandırmak isterken önce halkın yararını gözetecek. İzmirlilerin gerçek ihtiyaçlarını bilecek" dedi.

"Zeynep Teyze heykelinin hali içler acısı"

Öte yandan AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, 2017 yılında CHP’li Bayındır Belediyesinin destekleriyle yaptırılan heykelin Kültürpark’ta bakımsız kaldığını dile getirerek, "Bayındırlı çiftçi Zeynep Çakır’dan esinlenerek yapılan heykelin hali içler acısı. Dilinden tarım yatırımlarını, çiftçiyi düşürmeyen CHP’li Büyükşehir Belediyesi, maalesef Zeynep Teyze’ye elini uzatmıyor. Heykel kırılmış, dökülmüş bir vaziyette" diye aktardı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"AK Parti’den İzmir Büyükşehir’e deprem anıtı ve bakımsız heykel eleştirisi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "23.10.2021" tarihinde "POLİTİKA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "POLİTİKA" haberleri kategorisinde yer alan AK Parti’den İzmir Büyükşehir’e deprem anıtı ve bakımsız heykel eleştirisi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.