Ahmet Davutoğlu ile Nihal Olçok el ele poz verdi

TAKİP ET

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verilen "Gelecek Partisi"nin tanıtımını gerçekleştirdi. Partinin kurucuları arasında yer alan Nihal Olçok'la Davutoğlu'nun tokalaştığı anlar ise son dakika gelişmesi olarak objektiflere yansıdı.

Reklam
Reklam

Bilkent Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısındaki konuşmasına "Bugün, 'Gelecek milletimizindir, gelecek Türkiye'nindir' diyerek partimizin kuruluşunu ilan ediyoruz." diye başlayan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi. Yeni kurulan partinin kurucuları arasında yer alan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında eşi Erol Olçok ile oğlunu şehit veren Nihal Olçok, Davutoğlu'yla tokalaştı.

PARTİLİLERLE TOKALAŞTI
Gelecek Partisi'nin Kurucular Kurulu listesinde yer alan Nihal Olçok, Gelecek Partisi'nin tanıtımına katıldı. Davutoğlu ile Olçok'un tokalaştığı anlar ise objektiflere yansıdı.

DAVUTOĞLU HAYATA GEÇİRECEKLERİNİ ANLATTI
Davutoğlu, siyasetlerinin temel felsefesinin "geleneğe saygılı özgürlükçülük", siyasetlerinin temelinin "insan onurunu korumak ve yüceltmek" olduğunu dile getirerek,siyasi yöntem ilkelerinin "kapsayıcılık" olduğunu, buna göre "çoğunlukçuluğa karşı çoğulcu" bir yaklaşımı hayata geçireceklerini anlattı.
Siyasetlerinin vicdani ilkesinin de "din ve inanç özgürlüğü" olduğunu belirten Davutoğlu, bu kapsamda temel ilkelerinin "özgürlükçü laik ve çoğulcu din anlayışı" olduğuna işaret etti. Alevi ve gayrimüslim vatandaşların sorunlarına da değinen Davutoğlu, eşit yurttaşlık hakkı ve demokratik uzlaşı temelinde çözüm bulacaklarını söyledi. Davutoğlu, "Dini ya da seküler hiçbir yapının devlet içinde ayrıcalıklı bir konum elde etmesine müsaade edilmeyecektir." ifadesini kullandı.

KURUCULAR KURULU'NDA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
150 kişinin yer alacağı Kurucular Kurulu'nda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan, eski AK Parti milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, Karar Gazetesi eski yazarı ve Mavi Marmara yolcularından Hakan Albayrak, Belediye Başkanı Halil Kulak, Nihal Olçok, Bayram Zilan, İl Eminiyet eski Müdürü Mevlüt Demir, bir dönem Başbakanlık başdanışmanlığı da yapmış olan Etyen Mahçupyan gibi çeşitli alanlarda tanınmış simalar yer alacak. Öte yandan Romanların, Alevilerin, Kürtlerin, Çerkezlerin, Trakyalıların temsiline de önem verildiği belirtildi.