Afrika Boynuzu liderleri, Eş-Şebab'la ortak mücadele için bir araya geldi

TAKİP ET

Afrika Boynuzu ülkelerinin liderleri, terör örgütü Eş-Şebab'a karşı ortak mücadeleyi görüşmek üzere ilk kez toplandı

Reklam
Reklam

Afrika Boynuzu ülkelerinin liderleri, terör örgütü Eş-Şebab'a karşı ortak mücadeleyi görüşmek üzere ilk kez toplandı.

Somali, Kenya, Etiyopya ve Cibuti'nin savunma bakanları ve askeri yetkilileri tarafından dün gerçekleştirilen toplantının ardından bugün Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulle, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ve Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir araya geldi.

Somali Enformasyon Bakanı Daud Aweys Jama, yaptığı açıklamada, toplantıda Eş-Şebab ile mücadele çabalarının ortak yürütülmesine ilişkin planın tartışıldığını belirtti.

Liderler, yaptıkları ortak açıklamada, Somali hükümeti ve ordusuna destek verilmesi, Afrika Birliği barış gücü birliklerinin ayrılması için geçiş süresinin kısaltılması ve terör örgütüne yönelik ortak operasyonların yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

Açıklamada ayrıca, Somali'ye uygulanan silah ambargosunun 2023 sonuna kadar tamamen kaldırılması çabalarının desteklendiği aktarıldı.

Somali ordusu, Eş-Şebab'a karşı yaklaşık 6 aydır yürüttüğü operasyonlarda önemli mesafe alarak birçok yerleşim biriminde kontrolü yeniden sağladı.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)