ABD polisi şok oldu... Önce tutukladılar, Adam FBI ajanı çıkınca kimliklerini teslim ettiler

TAKİP ET

ABD'de George Floyd adlı bir siyah vatandaşın bir polis tarafından öldürülmesinin yankıları sürerken, ortaya çıkan bir video ülkedeki ırk ayrımcılığının geldiği boyutu gösteriyor. İki polis memuru, bir kişiyi sadece siyah olduğu için gözaltına almaya çalışırken, söz konusu vatandaşın FBI ajanı çıkması sonrası neye uğradığını şaşırdı.

Reklam
Reklam

ABD’de bir beyaz polis memurunun siyah vatandaş George Floyd’u gözaltına alırken öldürmesi sonrası ırk ayrımcılığı tartışmaları bir kez daha gündemin üst sıralarına otururken, sosyal medyada paylaşılan bir video ülkede siyahlara yönelik ayrımcılığın boyutlarını gözler önüne serdi.

Söz konusu videoda iki beyaz polisin bir siyah vatandaşı ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalıştığı görülüyor. Siyah vatandaş sadece ten renginden dolayı gözaltına alındığını vurgularken, polislere büyük hata yaptıklarını söylüyor.

Polisler, gözaltına aldıkları kişinin FBI ajanı olduğunu anlayınca büyük şok yaşadı. Gözaltına alınan kişi ise bunun üzerine “Siz hayatımda gördüğüm en salak insanlarsınız. Hemen kelepçemi çözün” dedi. FBI ajanı sonrasında ise polislerin amirlerinin gelmesini istedi ve iki polisle amirlerin kartlarını isteyerek şikayet edeceğini söyledi. İki polis ve amiri olay karşısında ne yapacağını şaşırdı.