ABD, Kaşıkçı Cinayetiyle İlgili Sorumluları Açıklayarak Şok Etti: Cezasız Kalmamalılar

TAKİP ET

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu Suudi yönetimi ve yönetimin başı Muhammed bin Selman'dır. Cezasız kalmamalılar" dedi.

Reklam
Reklam

Haley, İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili olarak Suudi yönetimini ve Prens Muhammed bin Selman'ı suçladı. Haley, "Kaşıkçı cinayetininin sorumlusu Suudi yönetimi ve yönetimin başı Muhammed bin Selman'dır. Cezasız kalmamalılar" dedi.

ABD DAİMİ TEMSİLCİSİ, HALEY :" KAŞIKÇI CİNAYETİYLE İLGİSİ OLANLARA İŞLEM YAPILACAK"

Haley'in açıklamasından yaklaşık bir saat önce açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasının sürdüğünü, ABD'nin Kaşıkçı cinayeti ilgisi olduğu tespit edilen kişilerle ilgili işlem yapacağını söyledi.

ABD BAŞKANI TRUMP, PRENS SELMAN'I SAVUNMUŞTU

ABD Başkanı Trump, Veliaht Prens Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgisi olup olmadığı sorusuna 'O Suudi Arabistan'ın lideri. Suudi Arabistan oldukça iyi bir müttefik' yanıtını vermişti.

Trump, 'Suudi Arabistan'ı desteklemek Veliaht Prens'i desteklemek midir?' sorusuna ise 'Evet şu anda kesinlikle öyle' diyerek yanıtlamışve Veliaht Prens Selman'ın kendinden emin bir şekilde Cemal Kaşıkçı cinayeti ile bir ilgisi olmadığını söylediğini hatırlatmıştı.