ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ürdün Kralı Abdullah ile bölgesel ve ikili konuları görüştü

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün Kralı 2

Reklam
Reklam

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya gelerek Filistin'deki durum dahil birçok bölgesel konuyu ve ikili ilişkileri ele aldı.

Blinken, Washington'da bulunan Kral II. Abdullah ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken ile Kral Abdullah'ın "stratejik ABD-Ürdün ilişkisi için kritik öneme sahip bir dizi ikili ve bölgesel konuyu" görüştüğünü kaydetti.

Price, "Bakan Blinken, Ürdün'le yakın ortaklığımızın önemini vurguladı ve Kral 2. Abdullah'ı bölgesel liderliğinden dolayı takdir etti. Bakan, son şiddet olayları dahil İsrail-Filistin gerilimiyle ilgili derin endişelerini dile getirdi; tarafların gerilimi azaltmak ve sükuneti yeniden tesis etmek için acil adımlar atması gerektiğini vurguladı." ifadelerini kullandı.

İkilinin, Kudüs'teki Harem-i Şerif'te tarihi statükonun korunmasının önemini yinelediklerini belirten Price, şunları kaydetti:

"Bakan Blinken, ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasına iki devletli bir çözüm, Irak'ın güvenliği ve istikrarı ve Suriye'de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı Kararı ile uyumlu adil bir siyasi çözüme verdiği desteği yeniden teyit etti. Kral Abdullah'ın kamu sektörü reformları ve Eylül 2022'de imzalanan ABD-Ürdün Mutabakat Zaptı kapsamında ABD'nin Ürdün'e verdiği yedi yıllık, 10,15 milyar dolarlık desteği ele aldılar."


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)