ABD'den skandal açıklama, PYD milislerinden ordu kuracağız

TAKİP ET

ABD'den terör örgütü PKK/PYD ile ilgili skandal açıklama: Milislerden yeni sınır güvenlik timi kuracağız!

Reklam
Reklam

ABD'den terör örgütü PKK/PYD ile ilgili skandal bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Suriye'nin Türkiye sınırı boyunca PKK/PYD'li teröristlerden oluşan bir ordu kurulacağı ifade edildi. Açıklamada ordunun sayısının da 30 bin kişilik olabileceği belirtildi.

KONTROL SDG'DE OLACAK
Reuters'ın mail yoluyla ulaştığı koalisyonun halkla ilişkiler ofisi kurulacak yeni sınır güvenlik gücünün 30 bin kişiden oluşmasının hedeflendiği belirtti. Açıklamada sınır güvenlik gücünün Türkiye ve Irak sınırını kontrol edeceği ve omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, SDG'nin kontrolünde olacağı ifade edildi.

Öte yandan Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, geçtiğimiz Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzar'nın konuyla ilgili uyarıldığını söyledi.

ERDOĞAN, "BİR HAFTAYA DARMADAĞIN EDECEĞİZ" DEMİŞTİ
Açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün kullandığı "Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah'ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler." sözlerinin ardından gelmesi ise dikkat çekti.

Ayrıntılar geliyor...