ABD'den Çin'in genetik veri tabanı oluşturduğu iddiası

TAKİP ET

ABD'den Çin'in genetik veri tabanı oluşturduğu iddiası, başlıklı haberin detayında; ABD'nin Ulusal Karşı İstihbarat ve Güvenlik Merkezi tarafından hazırlanan raporda, Çin'in korona virüs testleri ile veri tabanı oluşturduğu iddia edildi.

Reklam
Reklam

Dünya genelinde 2019 yılından itibaren etkili olan korona virüs salgınında yeni bir iddia ortaya atıldı. New York Times, ABD’li istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde Ulusal Karşı İstihbarat ve Güvenlik Merkezi tarafından hazırlanan rapora yer verdi. Raporda Çin’in korona virüs testleri ile veri tabanı oluşturduğu iddia edildi. Çin’in askeri üstünlük sağlamak için teknolojiyi kullanma çabasında olduğu aktarılan raporda, bu durumun ABD sağlık sektörünü de Pekin’e bağımlı hale getirebileceği vurgulandı. Ayrıca raporda Çin’in binlerce kişinin genetik bilgilerine erişebilmesinden endişe duyulduğu kaydedildi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"ABD’den Çin’in genetik veri tabanı oluşturduğu iddiası" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "24.10.2021" tarihinde "DÜNYA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan ABD’den Çin’in genetik veri tabanı oluşturduğu iddiası başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.