ABD'den BM Güvenlik Toplantısında Rusya'ya baskı yapma sözü

ABD'den BM Güvenlik Toplantısında Rusya'ya baskı yapma sözü, başlıklı haberin detayında; ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, yarın yapılacak olan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısında Rusya'ya baskı yapma sözü verdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim devam ederken, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, 28 Ocak'ta 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'nden Rusya'nın Ukrayna'ya karşı tehditkar davranışını ve Rus birliklerinin Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağı görüşmek üzere toplanmasını talep etmişti. Thomas-Greenfield ABD basına verdiği röportajda, yarın yapılacak olan toplantıda Rusya'ya baskı yapma sözü vererek, Ruslara kendilerini açıklama çağrısında birleştik. Onları dinlemeye hazırlıklı olarak toplantıya gireceğiz ancak propagandalarıyla dikkatimizi dağıtmayacağız dedi.

İki ülke arasındaki krizi diplomatik yollarla ele almaya hazır olduklarının ifade eden Thomas-Greenfield, Endişelerimizi, Ukrayna'nın endişelerini ve Rusya'nın endişelerini diplomatik masada ele almaya hazır olduğumuzu açıkça belirttik. Bu, savaş alanında yapılamaz dedi.




ABD'den BM Güvenlik Toplantısında Rusya'ya baskı yapma sözü başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 30.01.2022 tarihinde Dünya haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. Dünya haberleri kategorisinde yer alan ABD'den BM Güvenlik Toplantısında Rusya'ya baskı yapma sözü başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)