ABD'de "Bombogenesis" alarmı

TAKİP ET

ABD'de "Bombogenesis" alarmı, başlıklı haberin detayında; ABD'nin doğu kıyılarını etkisi altına alması beklenen "Bombogenesis" kar fırtınası nedeniyle 5 eyalette acil durum ilan edildi.

Reklam
Reklam

ABD doğu kıyıları, son 4 yılın en şiddetli kar fırtınasına hazırlanıyor. Boston Belediye Başkanı Michelle Wu, Carolines'tan Maine eyaletine kadar tüm kıyı şeridini etkisi altına alması beklenen kar fırtınasının tarihi olabileceğinin altını çizdi. Uzmanlar, Nor'easter olarak da bilinen şiddetli fırtına nedeniyle Boston bölgesine 61 santimetreye kadar kar düşeceğini belirtiyor. Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) tarafından yapılan açıklamada, Acil durumlar dışında seyahatlerinizi kısıtlayın. Seyahat etmeniz gerekiyorsa mutlaka bir hayatta kalma kitini yanınızda bulundurun. Yolda kalmanız durumunda ise aracınızdan ayrılmayın uyarısında bulunuldu.

5 eyalette acil durum ilan edildi

NWS ve Accuweather'dan yapılan açıklamalara göre, rüzgarların şiddetlenerek kasırga seviye ulaşması bekleniyor. Uzmanlar, soğuk havanın okyanus üzerindeki sıcak hava dalgası ile karşılaşarak Bombogenesis etkisi göstereceğini belirtti. New York, New Jersey, Maryland, Rhode Island ve Virginia valileri, bölge sakinlerine kendi güvenlikleri için yollardan uzak durmaları uyarısında bulunarak, acil durum ilan etti. Özellikle kuzeydoğu boyunca etkili olması beklenen fırtına nedeniyle New York Belediye Başkanı Eric Adams, bugün açık havada yemek yeme etkinliklerini ve aşı randevularını iptal etti.

ABD'de cuma ve pazar günleri arasında 5 binden fazla uçuş olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.




ABD'de Bombogenesis alarmı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 29.01.2022 tarihinde Dünya haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. Dünya haberleri kategorisinde yer alan ABD'de Bombogenesis alarmı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)