ABD askerlerinin yarın Polonya'da olması bekleniyor
ABD askerlerinin yarın Polonya'da olması bekleniyor, başlıklı haberin detayında; ABD'nin Rusya'ya karşı NATO'yu desteklemek amacıyla göndereceği askerlerin yarın Polonya'da olmasının beklendiği ifade edildi.
ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme tehdidi karşısında Avrupalı NATO müttefiklerini desteklemek ve Rusya'ya karşı caydırıcılık amacıyla göndereceği askerlerin yarın Polonya'da olacağı ifade edildi. İsminin açıklanmaması koşuluyla basına konuşan Savunma Bakanlığı kaynakları, NATO'nun doğu kanadını güçlendirmek amacıyla ilk ABD askeri kuvvetlerinin yarın Polonya'ya varmasının beklendiğini ve varış zamanının güvenlik ve lojistiğe bağlı olarak değişebileceğini ifade etti.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ABD'nin Polonya ve Almanya'ya 2 bin asker göndereceğini ve Almanya'da konuşlu bin askerin Romanya'ya kaydırılacağını açıklamıştı.ABD'nin Polonya'da hem NATO hem de ikili anlaşmalar neticesinde konuşlanmış yaklaşık 4 bin 500 askeri bulunuyor.ABD askerlerinin yarın Polonya'da olması bekleniyor başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 04.02.2022 tarihinde Dünya haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. Dünya haberleri kategorisinde yer alan ABD askerlerinin yarın Polonya'da olması bekleniyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)