AB ülkelerine 443 ton 790 kilo fındık ihraç edildi

TAKİP ET

AB ülkelerine 443 ton 790 kilo fındık ihraç edildi, başlıklı haberin detayında; DÜZCE (İHA) – Fındık üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Düzce'de Ağustos ayında AB ülkelerine 443 ton 790 kilogram fındık ihracatı gerçekleşti.

Reklam
Reklam

Fındıkta dünya pazarının yüzde 70’ini elinde tutan Türkiye, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine fındık ihraç etmeye devam ediyor. Üretiminde ve ihracatında dünyada birinci sırada olduğumuz fındık, Türkiye’de 39 ilde, 728 bin hektar alanda yaklaşık 592 bin çiftçi tarafından üretiliyor. Fındık üretiminin önemli bölgelerinden biri olan Düzce’de de 2021 yılı fındık hasadı devam ediyor. Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü, Düzce’den Avrupa Birliğine bağlı ülkelere Ağustos ayında işlenmiş 443 ton 790 kilo iç fındık ihracatı gerçekleştiğini bildirdi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"AB ülkelerine 443 ton 790 kilo fındık ihraç edildi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "20.09.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan AB ülkelerine 443 ton 790 kilo fındık ihraç edildi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.