AB ile Novavax arasında 200 milyon dozluk aşı anlaşması

AB ile Novavax arasında 200 milyon dozluk aşı anlaşması, başlıklı haberin detayında; Avrupa Komisyonu, ABD'li biyoteknoloji firması Novavax ile 200 milyon dozluk Covid-19 aşısı anlaşması yaptığını duyurdu.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, ABD’li biyoteknoloji firması Novavax ile 200 milyon dozluk Covid-19 aşısı anlaşması yapıldığı duyurularak, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından Novavax’ın geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanımının onaylanmasının ardından AB üyesi ülkelerinin 200 milyon doza kadar aşı satın alabileceği aktarıldı.

Açıklamada, anlaşmanın AB ülkelerinin Novavax aşısından bu yıl 100 milyon doza kadar satın alma seçeneği ile 2023’e kadar ise 100 milyon ek doz satın alma opsiyonu içerdiği belirtildi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı açıklamada, anlaşma ile AB’nin "geniş aşı portföyünü" daha da güçlendirdiğini ifade etti.

AB halihazırda AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer, CureVac, Moderna ile aşı sözleşmeleri imzaladı. Valneva ile keşif görüşmeleri tamamlanırken, daha önce imzalanan sözleşmeler ile 4,4 milyar dozluk aşı güvence altına alındı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"AB ile Novavax arasında 200 milyon dozluk aşı anlaşması" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "04.08.2021" tarihinde "DÜNYA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan AB ile Novavax arasında 200 milyon dozluk aşı anlaşması başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.