AB, Afgan vatandaşları kabul edenler için bütçe desteğini artıracak
AB, Afgan vatandaşları kabul edenler için bütçe desteğini artıracak, başlıklı haberin detayında; Afganistan'daki durumu görüşmek üzere bir araya gelen G7 liderleri toplantısının ardından Avrupa Birliği (AB), Afganistan'ı terk eden Afgan vatandaşları kabul eden ülkeler için bütçe desteğinin artırılacağını açıkladı.
Afganistan’daki durumu görüşmek üzere bugün video konferans aracılığıyla bir araya gelen G7 Lider Toplantısına, Avrupa Birliği’ni (AB) temsilen Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Leyen, Afgan halkına yardım etmenin "ahlaki bir görev" olduğunu ve bu konuda G7 liderlerinin hemfikir olduğunu belirtti. Leyen, kadınlar ve çocukların risk altında olduğunu ve korumaları gerektiğini vurgulayarak, toplantının odak noktasının Afganistan’daki insanlara yardım etmek olduğunu açıkladı. Taliban’ı tanıyıp tanımamanın toplantının konusunu olmadığını belirten Leyen, Afganistan’da birlikte demokratik bir devlet ve toplum yapısını inşa edilmesi gerektiğini aktardı.Yardım 4 katına çıkarılacakLeyen, AB’nin Afgan vatandaşlarını kabul edenler için bütçe desteğini artıracağını ifade ederek, komisyonun AB bütçesinden ayıracağı yardımı dört katına çıkarmak isteğini aktardı. Leyen, "Başlangıçta 2021 için 50 milyon Euro planlanmıştı, şimdi 200 milyon Euro’yu aşmasını planlıyoruz" dedi."Taliban’ın Kabil Havalimanı’ndan geçişlere izin vermesi"Michel ise yaptığı açıklamada, bölgeye insani yardımların ve tahliyelerin sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, "Taliban’ın Kabil Havalimanı’ndan geçişlere izin vermesi" çağrısında bulundu.Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
"AB, Afgan vatandaşları kabul edenler için bütçe desteğini artıracak" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "24.08.2021" tarihinde "DÜNYA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan AB, Afgan vatandaşları kabul edenler için bütçe desteğini artıracak başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.