8 bin ceset, 1252 mumya! Tüyler ürpertiyor

TAKİP ET

8 bin ceset ve 1252 mumyanın bulunduğu yer altı mezarı görenleri korkutuyor.

Reklam
Reklam

İtalya'nın Palermo kentinde 8 bin cesedin ve bin 252 mumyanın bulunduğu bir yer altı mezarı bulunuyor. Halka açık olan Catacombe dei Cappuccini Mezarlığı'nın tarihi 16'ncı yüzyıla kadar uzanıyor. 1599 yılında rahipler, Papaz Silvestro da Gubbio'nun cansız bedenini mumyaladı ve mumyayı yer altı mezarına yerleştirdi.

O günden 1920'li yıllara kadar cesetlerin ve mumyaların yerleştirildiği yer altı mezarlığı günümüzde rahipler tarafından işletilen müze olarak hizmet veriyor. Müzeyi gezen turistler, ceset ve mumyaları yakından inceleme fırsatı buluyor. Sicilya Adası'nda yer alan müze mumyalama teknikleri üzerine bir tür araştırma laboratuvarı kurmayı planlıyor.

1920'li yıllara kadar kullanılan yer altı mezarlığı aslında resmi olarak 1880 yılında kapatılmıştı. Yer altı mezarlığının odaları, kadın, erkek, bakire, rahip, papaz, soylular ve çocuklar olmak üzere bölümlere ayrışmış durumda. Yer altı mezarı günümüzde turistlerin ziyaretine açık olsa da ceset ve mumyaların fotoğraflarını çekmek yasak. Ceset ve mumyaların üzerinde, o kişiye ait bilgiler, boynuna ya da göğsüne asılı bir metinde yazıyor.

Fotoğraflar: ABACAPRESS